Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που συνδυάζει τη φωτογραφία και τη ζωγραφική, ξεκίνησε στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, ανοίγοντας τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου.

Η έκθεση με τίτλο «Συνειδητό Όνειρο», αποτελείται από έργα δύο νέων προσώπων της πόλης, το ζωγράφο Ελωίζο Θεμιστοκλέους και τη φωτογράφο  Βικτωρία Τζουρά. Οι δύο καλλιτέχνες υποδέχτηκαν το κοινό, που έδειξε μεγάλη ανταπόκριση, στο δεύτερο όροφο του αρχοντικού Παναγιωτόπουλου, όπου έχει στηθεί η έκθεση.

Λίγα λόγια για την έκθεση: Υπάρχει στ’ αλήθεια συνειδητό όνειρο; Μπορούμε να ελέγξουμε τα όνειρά μας; Μπορεί στο όνειρο να εισχωρήσει και η πραγματική ζωή με την επιλογή μας, τη θέληση μας; Δύο καλλιτέχνες συναντώνται και αποφασίζουν να περιηγηθούν μέσα σ΄ αυτό τον κόσμο του μεταφυσικού.

 «Συνειδητό όνειρό (διαυγές όνειρο) είναι κάθε όνειρο κατά το οποίο το άτομο έχει συνείδηση ότι ονειρεύεται ενώ το όνειρο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του συνειδητού ονείρου, είναι δυνατό να ασκήσει κανείς έλεγχο πάνω στο ονειρικό περιβάλλον και να κάνει πράγματα που αλλιώς θα ήταν αδύνατο να κάνει στη φυσική πραγματικότητα.
Αν ο κόσμος είναι ένας αδρανής καθρέπτης που αντανακλά την εικόνα μας, ο άνθρωπος δημιουργός της εικόνας, με την σκέψη, το συναίσθημα και το σώμα του φτιάχνει το όνειρο στην δική του πραγματικότητα» (Μαρία Ηλιοπούλου, Οκτώβριος 2018).

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΆρωμα Γυναίκας στην Ελληνική Ζωγραφική: μία γοητευτική-θεματική έκθεση (Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β και Μ. Θεοχαράκη)
Επόμενο άρθροΗ αρχαία τέχνη σαν παραμύθι ΙΙΙ