Συντάχθηκε από Η Ανατολίτισσα
Για το μοσχοκάρυδο ή θα έπρεπε να γράψουμε πολλές σελίδες ή να περιοριστούμε σε λίγα λόγια αλλά ουσιαστικά!
Οι Ινδοί που ‘ναι περήφανος λαός παρά τη φτώχεια του, αλλά έχουν σαν αρχή της ζωής τους : το χρώμα, το άρωμα και τη γεύση ….το χρησιμοποιούν κατά κόρον!
Εξάλλου, η μοσχοκαρυδιά, το ψηλό αυτό, αειθαλές δέντρο που κατάγεται από τις Δυτικές Ινδίες και την Ινδονησία και καλλιεργείται για τα αρωματικά σπέρματά του, χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν μπαχαρικό, στη δε αρτοποιία, στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία σαν αρωματικό!
Συγκεκριμένα έχει ένα διαπεραστικό άρωμα και μία έντονη γλυκίζουσα γεύση που προέρχεται από τα σπέρματα της μοσχοκαρυδιάς.
Το μοσχοκάρυδο στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιείται σε χοιρινό (ψητό φιλέτο), βοδινό (ψητό φιλέτο και γκούλας), βοδινό κιμά, μοσχάρι ψητό ,αρνί (ψητό, σπάλα, μπούτι), κυνήγι ψητό , γογγύλια, άσπρο λάχανο, πουλερικά κατσαρόλας, ψάρια κατσαρόλας, κουνουπίδι, σπανάκι , φασολάκια, αρακάς, σπαράγγια, μπεσαμέλ, λαχανικά, σάλτσες!
Μάθετε να το χρησιμοποιείτε και για το άρωμα, αλλά και για το γεγονός ότι ρυθμίζει το μεταβολισμό!
Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com