Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

Από τις 18 έως τις 31 Αυγούστου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. διοργάνωσε πολυήμερη γαστρονομική και πολιτιστική διαδρομή στα τοπία και στις γεύσεις της Αιγιάλειας.

Αξιοποιώντας την αμπελοοινική παράδοση σε συνδυασμό με μουσικά ακούσματα που μας ταξίδεψαν, όμορφες βραδιές γαστρονομίας, επιλεγμένες συναυλίες, υπαίθρια τραπέζια του χωριού, προβολές ταινιών, εκλεκτές γεύσεις και οίνοι των πλαγιών της Αιγιάλειας, διαγωνισμός φωτογραφίας επίσης εξαιρετικές βραδιές σε οινοποιία της περιοχής συνέθεσαν ένα
 μοναδικό εξαιρετικό και γοητευτικό πρόγραμμα που όσοι το παρακολούθησαν ταξίδεψαν στο χώρο και στο χρόνο.

Στους λιλιπούτειους τρυγητές έμεινε αξέχαστη η εμπειρία από τον τρύγο στ’ αμπέλια του Παππού μια εκ των δράσεων που είχε μεγάλη επιτυχία. 

Ενώ οι δράσεις εκείνες που έκλεψαν την παράσταση των περιηγητών ήταν οι έφιππες διαδρομές σε αμπελώνες και χωριά με εικαστικές δημιουργίες κάτω από την σκιά των δέντρων.

Βαρύτητα και ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην προώθηση  της τοπικής γαστρονομίας γι’ αυτό προβαλλόταν επιλεγμένο δίκτυο εστιατορίων, με αποκλειστικό και μόνο σκοπό να προσφέρονται τα τοπικά μενού οινοξένεια. Ενώ την τιμητική τους είχαν οι τοπικοί οίνοι των Πλαγιών της Αιγιάλειας σε τιμές έκπληξη και με δώρα έκπληξη σε όσους είχαν την τύχη να επιλέξουν κάποιο μενού και τον αντίστοιχο οίνο .

Συμμετείχαν ταυτόχρονα όλα τα οινοποιεία της Αιγιάλειας στις πολυήμερες δράσεις, αφού εκτός από τη διοργάνωση μουσικών βραδιών τζαζ, εικαστικών εκθέσεων και επίδειξης πτήσεων με αλεξίπτωτα πλαγιάς στους ημιορεινούς αμπελώνες, φρόντισαν για την καθημερινή ξενάγηση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων της οινοξένειας.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:info@neoikairoi.gr

Γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας από πατέρα βέρο Aιγιώτη και από μητέρα παλιάς οικογένειας της Ακράτας (Κουμπή).

Είναι παντρεμένος με την Μεταφράστρια – Διερμηνέα του ΥΠΕΧΩΔΕ και Ιστορικό Τέχνης Δέσποινα Φ. Γρηγοριάδου από την Θεσσαλονίκη.

Έχει μια κόρη, τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό International Master of Business Administration (Liverpool Hope University). Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Παπαδόπουλο, Οικονομολόγο με Master of Business Administration.

Η Χριστίνα είναι στέλεχος στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» του Υπουργείου ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ και εκδότρια του εφημεριδοπεριοδικού «Νέοι Καιροί εν Αιγίω». Έχει δύο κόρες, την Μαριάννα και την Ηλιάνα που γεννήθηκαν το 2007 και το 2013 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη.

Υπηρέτησε στην Αεροπορία και έγινε επάξια Έφεδρος Ανθυποσμηναγός, αποφοιτήσας 2ος από τη ΣΕΑΠ Ηρακλείου, κι ας ήταν Αεροπόρος.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε Προϊστάμενος στο ΥΠΕΧΩΔΕ με υπευθυνότητα το Πράσινο Λεκανοπεδίου Αττικής με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας και παράλληλα του είχε ανατεθεί ο συντονισμός των μεγάλων έργων πρασίνου πανελλαδικά και η στερέωση των πρανών των Εθνικών δρόμων από τις διαβρώσεις.

Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ επί 35 χρόνια.

Γνωρίζει την Αγγλική γλώσσα.

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Δημοσίων Έργων ως και Ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής

Διετέλεσε Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διετέλεσε Κοσμήτωρ του ROTTARY CLUB Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχθηκε για 14η συνεχή φορά πανελλαδικά με συντριπτική πλειοψηφία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Υπήρξε ο μακροβιότερος αιρετός εκπρόσωπος στο Ανώτατο Υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο σε όλα τα Υπουργεία από συστάσεως του θεσμού αυτού.

Υπήρξε Επίτιμος Πρόεδρος της ΔΑΚΕ και ΕΚΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ μετά από μακροχρόνια θητεία στη θέση του προέδρου. Του απενεμήθηκε από τις Οργανώσεις αυτές τιμητική διάκριση – πλακέττα για το πολύπλευρο έργο του.

Διετέλεσε ακόμα Πρόεδρος της Δευτεροβαθμίου ΔΑΚΕ Ομοσπονδίας ΥΠΕΧΩΔΕ, Γενικός Γραμματέας της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα Θεσσαλονίκης, εκλεγμένος στην Εκτελεστική της ΔΑΚΕ Δ.Τ. πανελλαδικά, Ενεργό Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΔΔΥ.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΕΧΩΔΕ (ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ)

Διετέλεσε ιδρυτής και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου (ΥΠΕΧΩΔΕ) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διετέλεσε Μέλος της Γραμματείας Συνδικαλισμού της ΝΔ (τιμής ένεκεν).

Υπήρξε Απόφοιτος Σχολής Στελεχών ΝΔ.

Υπήρξε Μέλος Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (Ο.Κ.Ε.)της ΝΔ στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το 1982.

Είναι ο Μελετητής και Επιβλέπων του περιβάλλοντα χώρου των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων Καλογρέζας.

Είναι ο Συντάκτης προδιαγραφών & ανάλυσης τιμών εργασιών περιβάλλοντος.

Έχει εκτελέσει οδοιπορικά σε όλη την Ελλάδα σε πληγείσες περιβαλλοντικά περιοχές, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και επαρχιακό τύπο.

Διετέλεσε Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ με απόφαση του Προέδρου.

Έχει διακρίσεις από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο για τις μελέτες πρασίνου – περιβάλλοντος και στερεώσεις πρανών.

Τέθηκε επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας για το Περιβάλλον στην Κοινοπραξία Δημοσιογράφων Ελλάδας και χωρών της ΕΟΚ.

Έχει δώσει συνεντεύξεις για το περιβάλλον σε τηλεοπτικές εκπομπές της Αθήνας και επαρχιακών καναλιών και αρθρογραφεί στον ημερήσιο Αθηναϊκό και Επαρχιακό Τύπο, καθώς και σε έγκριτα περιοδικά.

Διαβάστε περισσότερα στο προσωπικό του ιστότοπο http://www.asproucos.gr