Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Ουδέν σχόλιο απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συμπεριφορά του γιου του, που ήταν στημένος έξω από τις φυλακές και περίμενε να αποθεώσει ως ήρωα τον Δημήτρη Κουφοντίνα υπαίτιο για την δολοφονία 11 ανθρώπων. Αυτό το ουδέν σχόλιο κακόηχο στα αυτιά όλων μας που σεβόμαστε και τηρούμε τη Δημοκρατία και τους νόμους, που υπηρετήσαμε το κράτος, που μεγαλώσαμε παιδιά και τώρα μεγαλώνουμε εγγόνια με αρχές, αξίες και ιδανικά. Ακούγοντάς το ένιωσα σαν κάποιος αντί για επιβράβευση να με λοιδορεί και αυτός ο κάποιος δεν είναι ένας τυχαίος αλλά ο Πρόεδρος του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Είναι στιγμές που σκέπτομαι ότι τώρα πιάσαμε πάτο, έλα όμως που όλο και κάτι γίνεται για να μου επιβεβαιώσει ότι υπάρχει και παρακάτω. Ναι όλο και πιο κάτω πάμε αυτό το «ουδέν σχόλιο» του Βούτση με προβλημάτισε. Όταν βλέπει κανείς πως ότι χτίζει η οικογένεια τόσο τα ερεθίσματα που λαμβάνει από εξωγενείς παράγοντες το παιδί λειτουργούν καταστροφικά σε αυτό. Μια κυβέρνηση που η ίδια ξεχαρβαλωμένη κάνει προσπάθειες να ξεχαρβαλώσει την κοινωνία. Φανταστείτε ένας γονέας που δεν μπορεί να ασχοληθεί με το παιδί του, που δεν νοιάζεται αν συμμετέχει σε κλοπή τράπεζας ή αν υποδέχεται έναν δολοφόνο έξω από τις φυλακές ως ήρωα να βάλει σε τάξη την κοινωνία, να σταθεί εκεί πάνω στη Βουλή και να φέρει σε ισορροπία το Ελληνικό κοινοβούλιο. « Που πας ρε Καραμήτρο;» φώναζαν κάποτε στα χωριά  σε κάποιον που ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Κατώτερος των περιστάσεων λοιπόν ο κος Βούτσης από τη μια σαν γονέας, παράδειγμα προς αποφυγή από την άλλη ως πολιτικός κατέχοντας θεσμικό πόστο, μιας και είναι Πρόεδρος της Βουλής δεν βρήκε να πει δυο λόγια έτσι ώστε να καταδικάσει απερίφραστα τις συμπεριφορές των νοσταλγών και των υπερασπιστών της τρομοκρατίας.

Από την άλλη τι να πει ο άνθρωπος, πατέρας είναι μη το ξεχνάμε αυτό. 

Ο κάθε πολίτης έχει τα δικά του «πιστεύω».

Ουδέν σχόλιο και από μένα για συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την Ελληνική Δημοκρατία, τους θεσμούς και τις αξιακές αρχές του ελληνικού λαού.

Νέοι Καιροί Εν Αιγίω

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΟι πλειστηριασμοί γίνονται και… αλλιώς!…
Επόμενο άρθροΗ οικονομική στενότητα της κοινωνίας φαίνεται στις καθημερινές επισκέψεις του κόσμου στα φαρμακεία