Συντάχθηκε από Η Ανατολίτισσα

Ο Μάραθος είναι φυτό καθαρά αρωματικό με φύλλα χρώματος σκούρου πράσινου, και μοιάζει με τον άνηθο και μπορεί να φθάσει τα 2 μέτρα ύψος. 

Από τα αρχαία χρόνια τον χρησιμοποιούσαν και στη μαγειρική αλλά και στην ιατρική διότι έχει πολλές ιδιότητες.

Βοηθά σ’ όλα τα εντερικά συμπτώματα.

Ανακουφίζει από τους σπασμούς του εντέρου, τη δυσπεψία, τους κολικούς των βρεφών και κάνει πολύ καλό, θεραπεύει το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου.

Χαλαρώνει τους μύες και τους σπασμούς της μήτρας.

Όταν οι γυναίκες έχουν ορμονική δυσλειτουργία βοηθά στην ισορροπία των ορμονών.

Επίσης το αφέψημα του μάραθου φέρνει γάλα στη λεχώνα.

Ιδανικό αφέψημα για τον βήχα και την βρογχίτιδα μαζί με το τσάι.

Έχει παρατηρηθεί δε ότι καταστέλλει την όρεξη, οπότε είναι ιδανικό για απώλεια βάρους.

Στη μαγειρική τον χρησιμοποιούμε στις σαλάτες, στις σούπες, στο ψωμί στις πατάτες, στο κρέας, στο ψάρι, στις πίτες, στους ντολμάδες, στη μπουγιαμπέσα κι γενικά στα θαλασσινά.

Συνιστάται και στην κατακράτηση των υγρών.

Με λίγα λόγια ευλογημένο φυτό!

… Όσο για τις μαραθόπιτες στη Κρήτη, σας προτείνω να τις δοκιμάσετε και θα με θυμηθείτε! 

Η Ανατολίτισσα

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com