Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Με ανάρτησή της στο instagram, η Βίκυ Χατζηβασιλείου έστειλε μήνυμα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θέτοντάς του μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Πιο αναλυτικά η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έγραψε: «Κύριε Τσίπρα τελώ σε σύγχυση! Δεν έχω καταλάβει, βρίσκομαι στη Βόρεια Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία; Αν εδώ στη Μακεδονία εγώ μιλάω Ελληνικά (και τα μιλάω καλά, σας διαβεβαιώ)  και τα μιλούσε κι ο παππούς μου κι ο προπάππους μου και όλοι οι… προ, τότε ποια είναι αυτή η γλώσσα που θα μιλάνε οι άλλοι «Μακεδόνες» πιο βόρεια και γιατί εγώ θα πρέπει να τους την αναγνωρίσω; Αν αυτή η συμφωνία είναι επωφελής μόνο για τα Σκόπια (εγώ αρνούμαι να τους αποκαλέσω με οποιοδήποτε συνθετικό εμπεριέχει την ονομασία του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) διότι τους ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τότε γιατί να την επικυρώσει η ελληνική Βουλή; Αν ΗΠΑ, Γερμανία και αρχές της ΕΕ πίεσαν σκληρά ώστε η Ελλάδα να συμφωνήσει σ’ ένα συμβιβαστικό όνομα, τότε γιατί να θεωρήσω αυτή την πράξη ως εθνικά συμβατή; Κι αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου και να ξεμπλέξει το… κουβάρι του μυαλού μου, φοβάμαι πως κουβάρι θα γίνουν όλα γύρω μας εδώ στη Μακεδονία. Βόρεια, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά!… #viky-chatzivasileiou».

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΑν είχανε έναν Τσίπρα θα το είχανε αποφύγει το Brexit οι Άγγλοι και ας το είχανε ψηφίσει. Πόσο πίσω είναι τελικά οι φουκαράδες…
Επόμενο άρθροΟι Λούληδες και η καρμική πρόταση Γαβρά