Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Για να περνάμε όμως καλά πρέπει να νιώθουμε και καλά! Για να νιώθουμε καλά πρέπει να’ μαστε καλοντυμένοι, περιποιημένοι… συνεπώς οφείλουμε να κάνουμε πότε-πότε ένα δώρο στον εαυτό μας και σας διαβεβαιώνω πως οι ημιπολύτιμοι λίθοι δεν είναι διόλου ακριβοί, άρα… κάτι μπορούμε να πάρουμε και με τη κρίση.

Σήμερα θα σας παρουσιάσω τον Ροδονίτη, που τ’ όνομά του βγαίνει από την Ελληνική λέξη ρόδο δηλ. τριαντάφυλλο και κατ’ επέκταση «ροζ-κόκκινο».

Επί πολλά χρόνια τη πέτρα αυτή τη χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή διακοσμητικών αντικειμένων, σαρκοφάγων και βάζων! θεωρήθηκε ότι αποτελεί τη πέτρα που φέρνει την ευτυχία και την χαρά!
Αστρολογικά ανήκει στον Κριό. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι ότι ισχυροποιεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθά στην επανάκτηση της μνήμης.

Οι ωραιότεροι ροδανίτες βρέθηκαν στην Αυστραλία, αν και υπάρχουν πολύ καλής ποιότητας και στον Καναδά και στη Καλιφόρνια και στη Βραζιλία και στην Αλάσκα. Κοιτάσματα Ροδανίτη βρέθηκαν επίσης στη Σουηδία στη Γερμανία και στη Γαλλία.
Στο Μουσείο Hermitage της Αγίας Πετρούπολης είδα κύπελο από Ροδανίτη ύψους 88 εκ. και διαμέτρου 185 εκ.
Η δε σαρκοφάγος της συζύγου του Τσάρου Αλεξάνδρου ζυγίζει 7 τόνους! Επίσης πλάκες από Ροδανίτη χρησιμοποιήθηκαν και για το Μετρό της Μόσχας και για την αίθουσα του Κογκρέσου στο Κρεμλίνο.

Θέλει… προστασία από χτυπήματα και καθαρίζεται μόνο με νερό! Ιδιαίτερα για κολιέ καλοκαιρινά είναι ιδανική πέτρα!

Να περνάτε καλά!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ανάληψη.


Κόρη του Φωκίωνος και της Χριστίνας Γρηγοριάδη εκ Κωνσταντινουπόλεως.

-Φοίτησε στο Ελληνοελβετικό δημοτικό Αγλαΐας Σχοινά και στη συνέχεια στο Ελληνογαλλικό κολλέγιο Calamari. Αυτό ήσαν δύο ιστορικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

-Από μικρή είχε μία ιδιαίτερη κλήση στον γραπτό λόγο και πήρε από την Εθνική Τράπεζα το Πρώτο βραβείο στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση που έγραψε με θέμα: «Η Αποταμίευση».

-Είχε κλήση επίσης στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, με αποτέλεσμα αργότερα να γίνει επίτιμο μέλος του National Geographic.

-Γνωρίζει άριστα Γαλλικά με δίπλωμα από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή (Μission Laique Francaise).

-Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά.

-Φοίτησε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe αλλά δεν ολοκλήρωσε το εντατικό τμήμα σπουδών, διότι παντρεύτηκε 19 ετών. Είναι αλήθεια ότι τη θλίβει πολύ το γεγονός ότι άφησε τη Γερμανική γλώσσα και το πιάνο που η μητέρα της (πολύ καλή πιανίστα) την εκπαίδευε.

-Από πολύ μικρή ζωγράφιζε, κεντούσε και έγραφε ποιήματα. Σκέπτεται να εκδώσει τη πρώτη ποιητική της συλλογή.

-Από βιώματα που έχει και λόγω της έφεσης της στις ξένες γλώσσες, καταλαβαίνει και Ιταλικά και Τουρκικά, αλλά δυσκολεύεται να μιλήσει! Στόχος της είναι να μάθει και πιστεύει φανατικά στη δια βίου μάθηση.

-Εργάσθηκε στη Γερμανική Καπνεμπορική Εταιρεία Intertab, S.A και στην Αμερικάνικη Καπνεμπορική Εταιρεία Gretoba, S.A, καθώς και στη ΔΕΗ με σύμβαση.

-Μετά διορίσθηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων σαν Μεταφράστρια-Διερμηνέας και συνταξιοδοτήθηκε με 22 χρόνια υπηρεσία.

-Είναι παντρεμένη με τον Γεωτεχνικό- Περιβαλλοντολόγο Ηλία Ασπρούκο, προϊστάμενο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει μία κόρη τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας, και μία εγγονή 4 ετών τη Μαριάννα.

-Εκλεγόταν επί σειρά ετών με τη ΔΑΚΕ που ήταν ιδρυτικό μέλος στην ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων).

-Έλαβε μέρος ως εκλεγμένη σύνεδρος σε 3 συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο για αλλαγή απόψεων και λιγότερο από «κομματικό χρέος», δεδομένου ότι διαφωνεί σε πολλά, ιδιαίτερα δε σε γυναικεία θέματα, περιβάλλοντος και εργασιακά!

-Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης μη Δυτικών Χωρών, Ζωγραφική και Χρωματολογία, Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις και Εικαστικό Κόσμημα, στο ATHENS COLLEGE OF FINE ARTS (University of Bolton) και πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια που αφορούν τη Τέχνη. Κάνει συνέχεια οδοιπορικά που αφορούν τη Τέχνη των Λαών και αρθρογραφεί.

-Είναι συνεργάτης στο εφημεριδοπεριοδικό «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝ ΑΙΓΙΩ» όπου εκδότρια είναι η κόρη της.

-Η κατασκευή του Εικαστικού Κοσμήματος ιδιαίτερα τη συγκινεί και ήδη έκανε μία επιτυχή έκθεση στη ΧΕΝ Γλυφάδας.

-Από μικρό παιδί δούλευε (παράλληλα με το σχολείο) στο δικηγορικό γραφείο του παππού της ποινικολόγου Εμμανουήλ Λεωνίδα. 

Προηγούμενο άρθροΜαλαχίτης
Επόμενο άρθροΟ Κιτρίνης