Συντάχθηκε από Degre

Το όνομα της πανέμορφης αυτής πέτρας προέρχεται από τη λέξη torammelli (στη διάλεκτο της Κεϋλάνης).

Οι Ολλανδοί ναυτικοί έφεραν πρώτοι το 1700 τις τουρμαλίνες στην Ευρώπη. Παλιά άλλα και τώρα… πιστεύεται πως αυτή η πέτρα διεγείρει τις καλλιτεχνικές ικανότητες, ως ενεργειακό κέντρο έχει τη καρδιά και Αστρολογικά ανήκει στους Ιχθείς

Επίσης βελτιώνει τη μνήμη και σταματά τους ιλίγγους. Πέτρες που μοιάζουν με τον τουρμαλίνη είναι το τοπάζι, το ζιργκόνιο, το ρουμπίνι και το ζαφείρι 

Όπως σας έχω επιστήσει τη προσοχή παλιά, πάντα να ζητάτε πιστοποιητικό αυθεντικότητας, να… ξέρετε επιτέλους τι αγοράζετε! Είναι μία πέτρα της σύγχρονης εποχής και τελικά καθιερώθηκε σαν γενέθλια πέτρα του Οκτώβρη, διότι… το κόκκινο και το πράσινο βρίσκονται δίπλα-δίπλα και αυτό μας παραπέμπει στα φύλλα του Οκτώβρη.

Ο φανταστικός σε χρώμα καρπουζιού τουρμαλίνης, μοιάζει ακριβώς όπως το εσωτερικό του καρπουζιού.

Υπάρχουν και τουρμαλίνες με έντονα χρώματα δηλ. σε πράσινο, μπλε και λιλά! Είναι δαπανηροί διότι είναι σπάνιοι, λέγονται «paraiba» τουρμαλίνες.

Είναι μία πολύ σκληρή, λαμπερή και διαχρονική πέτρα, διαθέσιμη και σε μεγάλα μεγέθη.

Αυτή η πέτρα θεωρείται πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα κοσμήματα τα επόμενα χρόνια και… θα με θυμηθείτε !  

Έχετε την αγάπη μου ! 

Degré 

Δέσποινα Γρηγοριάδου

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ανάληψη.


Κόρη του Φωκίωνος και της Χριστίνας Γρηγοριάδη εκ Κωνσταντινουπόλεως.

-Φοίτησε στο Ελληνοελβετικό δημοτικό Αγλαΐας Σχοινά και στη συνέχεια στο Ελληνογαλλικό κολλέγιο Calamari. Αυτό ήσαν δύο ιστορικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

-Από μικρή είχε μία ιδιαίτερη κλήση στον γραπτό λόγο και πήρε από την Εθνική Τράπεζα το Πρώτο βραβείο στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση που έγραψε με θέμα: «Η Αποταμίευση».

-Είχε κλήση επίσης στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, με αποτέλεσμα αργότερα να γίνει επίτιμο μέλος του National Geographic.

-Γνωρίζει άριστα Γαλλικά με δίπλωμα από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή (Μission Laique Francaise).

-Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά.

-Φοίτησε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe αλλά δεν ολοκλήρωσε το εντατικό τμήμα σπουδών, διότι παντρεύτηκε 19 ετών. Είναι αλήθεια ότι τη θλίβει πολύ το γεγονός ότι άφησε τη Γερμανική γλώσσα και το πιάνο που η μητέρα της (πολύ καλή πιανίστα) την εκπαίδευε.

-Από πολύ μικρή ζωγράφιζε, κεντούσε και έγραφε ποιήματα. Σκέπτεται να εκδώσει τη πρώτη ποιητική της συλλογή.

-Από βιώματα που έχει και λόγω της έφεσης της στις ξένες γλώσσες, καταλαβαίνει και Ιταλικά και Τουρκικά, αλλά δυσκολεύεται να μιλήσει! Στόχος της είναι να μάθει και πιστεύει φανατικά στη δια βίου μάθηση.

-Εργάσθηκε στη Γερμανική Καπνεμπορική Εταιρεία Intertab, S.A και στην Αμερικάνικη Καπνεμπορική Εταιρεία Gretoba, S.A, καθώς και στη ΔΕΗ με σύμβαση.

-Μετά διορίσθηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων σαν Μεταφράστρια-Διερμηνέας και συνταξιοδοτήθηκε με 22 χρόνια υπηρεσία.

-Είναι παντρεμένη με τον Γεωτεχνικό- Περιβαλλοντολόγο Ηλία Ασπρούκο, προϊστάμενο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει μία κόρη τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας, και μία εγγονή 4 ετών τη Μαριάννα.

-Εκλεγόταν επί σειρά ετών με τη ΔΑΚΕ που ήταν ιδρυτικό μέλος στην ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων).

-Έλαβε μέρος ως εκλεγμένη σύνεδρος σε 3 συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο για αλλαγή απόψεων και λιγότερο από «κομματικό χρέος», δεδομένου ότι διαφωνεί σε πολλά, ιδιαίτερα δε σε γυναικεία θέματα, περιβάλλοντος και εργασιακά!

-Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης μη Δυτικών Χωρών, Ζωγραφική και Χρωματολογία, Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις και Εικαστικό Κόσμημα, στο ATHENS COLLEGE OF FINE ARTS (University of Bolton) και πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια που αφορούν τη Τέχνη. Κάνει συνέχεια οδοιπορικά που αφορούν τη Τέχνη των Λαών και αρθρογραφεί.

-Είναι συνεργάτης στο εφημεριδοπεριοδικό «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝ ΑΙΓΙΩ» όπου εκδότρια είναι η κόρη της.

-Η κατασκευή του Εικαστικού Κοσμήματος ιδιαίτερα τη συγκινεί και ήδη έκανε μία επιτυχή έκθεση στη ΧΕΝ Γλυφάδας.

-Από μικρό παιδί δούλευε (παράλληλα με το σχολείο) στο δικηγορικό γραφείο του παππού της ποινικολόγου Εμμανουήλ Λεωνίδα. 

Προηγούμενο άρθροΟ Νεφρίτης
Επόμενο άρθροΟ Τανζανίτης