Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης μα … πάνω από όλα στην εποχή της παραπληροφόρησης, τα ΜΜΕ ενημέρωσης αποτελούν ένα καλό εργαλείο σε μια κυβέρνηση όπως αυτή που κυβερνάει τη χώρα το ίδιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… Βλέπουν το τυράκι και δεν βλέπουν τη φάκα!

 Πριν την επιμήκυνση η οποία κατά παλαιότερες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του κ. Τσίπρα ήταν θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού… ήρθαν και κάποια «τυχαία» γεγονότα τα οποία απέσπασαν τη προσοχή μας, έτσι είναι… κάτι έπρεπε να βρεθεί να πάρει τα μάτια από την τσέπη και το πρόβλημα της καθημερινότητας και να το στρέψει σε άλλα πράγματα ουσιώδη και επουσιώδη… έτσι λοιπόν είχαμε μπαράζ χτυπημάτων από κυβέρνηση.

Στην αρχή η Novartis και το σόου που στήθηκε στη βουλή με την εξεταστική… μια ιστορία που όπως όλα δείχνουν ο μόνος λόγος που ήρθε στο προσκήνιο ήταν επικοινωνιακός… έτσι βρε αδελφέ να χουμε κάτι να λέμε.

Έπειτα βάλθηκε να λύσει το Σκοπιανό… αφού το πήγε από εδώ το έφερε από εκεί είπε τελικά να κάνει πάρτι γενεθλίων στο Νίμιτς … ορίστηκε τόπος συνάντησης η περιοχή Ψαράδες Πρεσπών για να βαφτιστούν τα Σκόπια Βόρεια Μακεδονία… Τι και αν έγιναν διαμαρτυρίες; Τι και αν έπεφταν κόσμος από τα βράχια εξαιτίας της αγριότητας των ΜΑΤ; Η φιέστα έγινε και το Happy Birthday από τον Κοτζιά σε ρόλο μαέστρου να το τραγουδούν στον Νίμιτς το είδαμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας!

Μετά από λίγο ήρθαν οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση του επονομαζόμενου Καραϊσκάκη της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες ξεσήκωσαν το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου… ο οποίος ενώ τον είδαν να περνάει την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου με το βουλευτικό αυτοκίνητο και δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, ήπιε μερικά τσίπουρα στο Ξηρόμερο έκανε πλάκα με τους κατοίκους όσο καιρό υποτίθεται ότι των έψαχναν και τελικά βρέθηκε να συλλαμβάνεται στην Αθήνα… Τέτοιο σενάριο ούτε ο συγχωρεμένος ο Φώσκολος δεν θα έγραφε.

Το κερασάκι στην τούρτα του παραλόγου ο Σώρρας τον είχαν εντοπίσει μια εβδομάδα πριν, τον εμφάνισαν μια εβδομάδα μετά… Το παράλογο της ιστορίας είναι πως δεν κρυβόταν ουσιαστικά απλώς για κάποιο λόγο δεν τον είχαν συλλάβει… τσαρλατάνος είχε μάθει να ταΐζει φούμαρα το κοσμάκη ο οποίος άξιος της μοίρας του αρέσκεται να πιστεύει σε παραμύθια και παραμυθάδες… είδαμε και το σόου του Σώρρα με τους οπαδούς του να φωνάζουν έξω από δικαστήρια… εκεί βλέπεις το μεγαλείο του παραλογισμού.

Σα να μην μας έφταναν όλα αυτά να σου και η απεργία πείνας του Κουφοντίνα ο οποίος τελικά έκανε χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου και βγήκε με την άδεια του…

Ανάμεσα σε όλα αυτά είδαμε τον Πρωθυπουργό να φοράει την κόκκινη γραβάτα στο Ζάππειο και να μας μιλάει για την επιμήκυνση του χρέους η οποία θεωρείται νίκη της κυβέρνησης… Ωραία νίκη που μας έτυχε αντί για κούρεμα επιμήκυνση… Μη το συζητάς τέτοια θαύματα μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν!

Τώρα σειρά έχει ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους, όσο σκέπτομαι τα προεκλογικά παραμύθια Καμμένου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι εμείς ακόμα και την κυβέρνηση θα ρίξουμε αν τεθεί τέτοιο ζήτημα… τώρα οι δηλώσεις τους αλλάξανε όπως και όλες οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις!

Μια κυβέρνηση που αγάπησε πάνω και πέρα από όλους και από όλα την καρέκλα… Θυσιάζοντας τα πάντα προκειμένου να κερδίσει χρόνο παραμονής στην εξουσία!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ εμπέδωση της ασφάλειας, ακρογωνιαίος λίθος για την επάνοδο στην κανονικότητα
Επόμενο άρθροΗ ΠΟΜΙΔΑ ζητά μείωση του ΕΝΦΙΑ «Erga omnes»