Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Επιχειρηματίας (Zoomserie ζαχαροπλαστείο)

“Η επιτυχία κερδίζεται μέσα από σκληρή προσπάθεια. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο” 

Η γυναίκα του σήμερα είναι δυναμική, διεκδικεί, αγωνίζεται και πολλές φορές απαιτεί με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τα δικαιώματά της.

Ενώ, η δύσκολη περίοδος, της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, την κάνει πιο αποφασιστική στο να πετύχει στο επιχειρείν μέσα από μεθοδική δουλειά και σταθερά βήματα.

Μια τέτοια γυναίκα είναι η Σία Τσουρέκη. Με το αφοπλιστικό της χαμόγελο κερδίζει την προσοχή μας αλλά και με την εργατικότητά της το σεβασμό μας.

Ας την γνωρίσουμε λοιπόν…

Γεννήθηκε το 1976 στο Αίγιο, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Οι γονείς της, Ηλίας και Θεώνη, κατάγονται από το Δ.Δ. Κουνινάς Αιγίου.

Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Αιγίου και στη συνέχεια από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Συμμετείχε στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΑΘΗΝΑ 2004) στο τομέα διαπίστευσης ως Συντονίστρια Προσωπικού Διοργάνωσης.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως εμποροϋπάλληλος, ενώ τα τελευταία έξι έτη διατηρεί επιχείρηση στο Αίγιο, το ζαχαροπλαστείο “Zoomserie”. 

Μαζί με την συνεταίρο της, Πόπη Τζουρά, εργάσθηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται ακούραστα, με το ίδιο μεράκι και με απαράβατη αρχή τους την ποιοτική ικανοποίηση του καταναλωτικού κοινού. “Όλα αυτά τα χρόνια”, όπως αναφέρει η ίδια, “προσπαθήσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη ενός μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και μεγάλη αφοσίωση στη δουλειά μας για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Η επιτυχία κερδίζεται μέσα από σκληρή προσπάθεια. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο”. 

Το Αίγιο αλλά και ολόκληρη η Αιγιάλεια εδώ και χρόνια έχουν αγκαλιάσει την επιχειρηματική προσπάθεια των κοριτσιών. Είναι σημάδι συνέπειας από μέρους τους και εμπιστοσύνης από όλους εκείνους που επιλέγουν τα ποιοτικά και γευστικά γλυκά του “Zoomserie”. 

Πέραν όμως, της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, η αγάπη της για το τόπο της, την οδήγησε στο να ασχοληθεί και με τα κοινά. Η συμμετοχή της στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας, μέσω της επιτροπής Λαϊκής Αγοράς και Παρεμπορίου, της οποίας είναι μέλος… Καθώς και η κάθοδός της, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την καθιστούν ενεργό μέλος της κοινωνίας μας. 

“Ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να είναι ελάχιστος”, όπως μας αναφέρει, “Αλλά αν το αξιοποιήσεις σωστά γεμίζει την καθημερινότητα σου με ευχάριστες στιγμές”. Το διάβασμα και η μουσική την ηρεμούν ενώ κοντινές αποδράσεις την ανανεώνουν. Δεν αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια… Αλλά μας αφήνει την εντύπωση ότι κάτι νέο και δημιουργικό ετοιμάζει!

Ως πνεύμα ανήσυχο, αρνούμενο να μπει σε καλούπια, χαμογελά και προσπαθεί να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, δίχως να την καταβάλλουν. Συμφωνεί με τα λόγια του Winston Churchill “Ο απαισιόδοξος βλέπει δυσκολίες σε κάθε ευκαιρία. Ο αισιόδοξος βλέπει ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία”. Προτιμά να ανήκει στη δεύτερη ομάδα και να βλέπει ευκαιρίες σε κάθε δυσκολία. Εξάλλου, δηλώνει χαρακτηριστικά πως επιτέλους η γενιά της “πρέπει να γίνει η αλλαγή που θέλουμε”, όπως είχε προτρέψει και ο μεγάλος ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΠροσωπο-γραφία Γιώργος Τζάκης
Επόμενο άρθροΠροσωπο-γραφία….Κατερίνα Πλατώνη