Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

 Καρποί της Αιγιαλιώτικης γης

Γιατί να μη γίνει το ίδιο και με τη σταφίδα μας;

Έτσι προβάλλεται ο τόπος μας… με ότι αυτό συνεπάγεται! 

Υπό την προστασία της UNESCO η μαστίχα Χίου

Στο Παρίσι η τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της «Μαστίχας Χίου», ως πολιτισμικού αγαθού της UNESCO τον ερχόμενο Δεκέμβριο 

Με θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια διερευνητική επιτροπή θα συνεδριάσει η 7η Διακυβερνητική επιτροπή για την Διαφύλαξη της Άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς στο Παρίσι 3 με 7 Δεκεμβρίου, για την τελική έγκριση της πρότασης υποψηφιότητας για εγγραφή της «Μαστίχας Χίου», ως πολιτισμικού αγαθού, στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μαστίχα Χίου αποτελεί τη δεύτερη- μετά τη Μεσογειακή διατροφή-πολιτιστική κληρονομιά που εγγράφεται στον κατάλογο της UNESCO και σκοπός της εγγραφής αυτής είναι η προστασία της κληρονομιάς των προγόνων μας και η συμβολή στη μετάδοση των γνώσεων και των πρακτικών σχετικά με τη τεχνογνωσία και τον πολιτισμό της μαστίχας, στις επόμενες γενιές.

«Η ένταξη της μαστίχας στον κατάλογο αυτό έχει πρωτίστως συμβολική σημασία και ασφαλώς θα συμβάλει στη δημοσιότητα και προβολή του τόπου μας μέσα από αυτή», αναφέρεται στο chiosopinion.gr

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΚαρποί της Αιγιαλιώτικης γης Το διαμάντι της περιοχής μας, η Κορινθιακή σταφίδα – Βίντεο
Επόμενο άρθροΤο Ελληνικό Δεκατιανό (GRUNCH)