Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

Ο λόγος της μεταξύ τους διαμάχης είναι 65.000 ευρώ που δάνεισε ο Δ. Σαλπιγγίδης στον Ζήση Βρύζα και έμειναν «δανεικά και αγύριστα. Αυτή ήταν και η αιτία που βρέθηκαν και οι δύο στις δικαστικές αίθουσες. Απόροια ήταν η αγωγή που κατέθεσε ο Σαλπιγγίδης κατά του πρώην συμπαίκτη του προκειμένου να πάρει τα χρήματά του πίσω. Η αγωγή εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και η απόφαση βγήκε στις 18 Απριλίου 2019 δικαιώνοντας τον. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Βρύζας δεν παρέστη στη δίκη ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο .

Η συμφωνία για τον δανεισμό έγινε το 2013 με σύμβαση δανείου δύο δόσεων. Προβλεπόταν οι 65.000 € να επιστραφούν μέχρι το τέλος του 2013. Αφού τα χρήματα δεν επεστράφησαν στην παραπάνω προθεσμία, υπεγράφη νέα σύμβαση με προθεσμία καταβολής του ποσού μέχρι και τις αρχές του 2016.

Τελικά 6 χρόνια μετά ο Δ. Σαλπιγγίδης βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί το σπίτι του Ζ. Βρύζα. Πρόκειται για μια όμορφη μεζονέτα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και έχουν οριστεί σαν πρώτη προσφορά τα 250.000€. Για το ίδιο ακίνητο έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στις 23 Φεβρουαρίου 2010 υπέρ της τράπεζας Eurobank μέχρι του ποσού των 180.000€.

Ο Βρύζας έχει να αντιμετωπίσει και ένα άλλο πλειστηριασμό που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου 2019 και αφορά ένα διαμέρισμα που του ανήκει στην Ξάνθη. Εδώ το χρέος είναι 98062,97€ και αφορά την τράπεζα Πειραιώς.

Σήμερα ο Βρύζας προσπαθεί να επανακάμψει στα διοικητικά του ΠΑΟΚ μέσω του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη προκειμένου να ανταποκριθεί στα παραπάνω χρέη. Υπάρχουν βέβαια αντιδράσεις για την επανάκαμψη του στον ΠΑΟΚ. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΌταν η αγάπη για τον Θρύλο δεν έχει όρια
Επόμενο άρθροΤάδε έφη… Winston Churchill