Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2017 – Η παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού (01-07 Νοεμβρίου) επαναφέρει δυναμικά την αναγκαιότητα για ενίσχυση του μητρικού θηλασμού ο οποίος αποτελεί ιδανική τροφή και το μοναδικό φυσικό τρόπο σίτισης για τα βρέφη με ευεργετικές προεκτάσεις στην οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), τη UNICEF και άλλους παγκόσμιους έγκυρους επιστημονικούς οργανισμούς, ο αποκλειστικός θηλασμός για τους πρώτους έξι μήνες, ακολουθούμενος από συνεχιζόμενο μητρικό θηλασμό για τουλάχιστον ένα χρόνο, σε συνδυασμό με την προσθήκη θρεπτικών στερεών τροφών αποτελούν το κλειδί για τη μελλοντική υγεία του παιδιού.

Τα πλεονεκτήματα για την υγεία των παιδιών είναι πολλά και αναντικατάστατα. Το μητρικό γάλα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τον άνθρωπο και καλύπτει απόλυτα τις διατροφικές του ανάγκες. Είναι εύπεπτο, πλούσιο σε αντισώματα και άλλους παράγοντες (όπως ζωντανά κύτταρα του ανοσοποιητικού, ορμόνες, αυξητικούς παράγοντες, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες) που προστατεύουν από σοβαρές λοιμώξεις (ωτίτιδες, λοιμώξεις αναπνευστικού, γαστρεντερίτιδες, μηνιγγίτιδες κ.λ.π.). Επιπρόσθετα τα παιδιά που θηλάζουν έχουν μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργιών, καρκίνου, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκίας, φλεγμονωδών νοσημάτων εντέρου, τερηδόνας και ορθοδοντικών ανωμαλιών στην παιδική και ενήλικο ζωή. Επίσης αναφέρεται προστατευτική δράση για το σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου.

Κατά την περίοδο της γαλουχίας οι διαιτητικές ανάγκες της μητέρας είναι ιδιαίτερα αυξημένες, η κάλυψή τους δε μόνο μέσω της διατροφής είναι πρακτικά αδύνατη. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της διατροφής αλλά και λήψη σε καθημερινή βάση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού.  Συμπληρώματα τα οποία θα περιλαμβάνουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που κρίνονται αναγκαίες σε ημερησία βάση με στόχο τη δημιουργία ικανών αποθεμάτων θρεπτικών ουσιών για την παραγωγή πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος.

Μεγάλος αριθμός κλινικών μελετών καταδεικνύει ότι η χαμηλή πρόσληψη από τη μητέρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τη διάρκεια του θηλασμού, είναι δυνατό να οδηγήσει σε ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό της. Η φτωχή διατροφή της μητέρας είναι δυνατό να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις.

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα εξειδικευμένα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα όπως το Iofolen Lactancia (μη συνταγογραφούμενο συμπλήρωμα) μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες. Επιπρόσθετα η χορήγηση κατά τον θηλασμό Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως αυτά που περιέχονται, μεταξύ των άλλων, στο Iofolen Lactancia, μπορεί να έχει ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού, ενώ ικανή πρόσληψη αυτών μειώνει και τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης. 

wwwHYPERLINK “http://www.italfarmaco.gr/”.HYPERLINK “http://www.italfarmaco.gr/”italfarmacoHYPERLINK “http://www.italfarmaco.gr/”.HYPERLINK “http://www.italfarmaco.gr/”grwwwHYPERLINK “http://www.italfarmaco.com/”.HYPERLINK “http://www.italfarmaco.com/”italfarmacoHYPERLINK “http://www.italfarmaco.com/”.HYPERLINK “http://www.italfarmaco.com/”comwwwHYPERLINK “http://www.inofert.gr/”.HYPERLINK “http://www.inofert.gr/”inofertHYPERLINK “http://www.inofert.gr/”.HYPERLINK “http://www.inofert.gr/”grwwwHYPERLINK “http://www.zelesse.gr/”.HYPERLINK “http://www.zelesse.gr/”zelesseHYPERLINK “http://www.zelesse.gr/”.HYPERLINK “http://www.zelesse.gr/”grwwwHYPERLINK “http://www.folivit.gr/”.HYPERLINK “http://www.folivit.gr/”folivitHYPERLINK “http://www.folivit.gr/”.HYPERLINK “http://www.folivit.gr/”grwwwHYPERLINK “http://www.iofolen.gr/”.HYPERLINK “http://www.iofolen.gr/”iofolenHYPERLINK “http://www.iofolen.gr/”.HYPERLINK “http://www.iofolen.gr/”grwwwHYPERLINK “http://www.floja.gr/”.HYPERLINK “http://www.floja.gr/”flojaHYPERLINK “http://www.floja.gr/”.HYPERLINK “http://www.floja.gr/”gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Ηλιάς Γεραφέντη

Τηλ: 210 2711721

Email: egerafenti@publicis-consultants,gr

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com