Συντάχθηκε από N.K

«ΣΩΘΗΚΕ» Η ΘΕΑ Αφροδίτη από χέρια αρχαιοκάπηλων, χάρη στο τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ένας 46χρονος Έλληνας, ο οποίος ετοιμαζόταν να πουλήσει έναντι 350.000 ευρώ ένα άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που είχε κλαπεί από το Μουσείο της Σαντορίνης, συνελλήφθη στο Λουτράκι Κορινθίας και ταυτοποιήθηκαν και δύο Έλληνες συνεργοί του.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο αυτοκίνητο του 46χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν το μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, Ρωμαϊκής εποχής, που είχε αφαιρεθεί από τους αποθηκευτικούς χώρους του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας στη Σαντορίνη. Ένα μαρμάρινο σώμα κυλινδρικής πυξίδας, ελληνιστικής περιόδου, ένα λίθο λαξευμένο στις τέσσερις πλευρές με παράσταση του Ηρακλή με τη Λερναία Ύδρα, της ύστερης αρχαιότητας του 3ου μ. Χ. αιώνα. Οι κατασχεθείσες αρχαιότητες θα παραδοθούν στα μουσεία Κορίνθου και Προϊστορικής Θήρας αντιστοίχως, ενώ ο συλληφθείς είναι πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

Ν.Κ.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Διαχειριστής Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροH Γλώσσα του Σώματος: Το χαμηλωμένο κεφάλι
Επόμενο άρθροΟι δημοτικές αρχές και οι εργαζόμενοι πρέπει να παρακολουθούν αυτά τα θέματα