Συντάχθηκε από Η Ανατολίτισσα
Το μύρτιλλο έχει προέλευση από την Ευρώπη, αλλά πλέον καλλιεργείται και σε άλλες χώρες.
Από τον Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν για την καταπολέμηση του βήχα.
Ο Μάης και ο Ιούνιος ανθίζει και το χαιρόμαστε, τώρα είναι η εποχή του. Είναι κοντοί θάμνοι με πολλά κλαδιά και τα μικρά ανθάκια έχουν κοκκινοπράσινο χρώμα.
Οι καρποί του μύρτιλλου είναι γευστικότατοι.
Η δράση των συστατικών που περιέχουν είναι αντιφλεγμονώδης και πηκτική.
Ένα αφέψημα από αποξηραμένους καρπούς είναι ιδανικό για τη διάρροια!
Επίσης ενδείκνυται για γαργάρες, για λοιμώξεις στη στοματική κοιλότητα και στον λάρυγγα.
Για τις μικρές κοπελίτσες που είχαν μικροανωμαλίες στην έμμηνο ροή τους, παλιά τις έδιναν να φάνε μύρτιλλα και ο κύκλος τους έστρωνε.
Στη ζαχαροπλαστική είναι ιδανικά. Τα τρώμε με γιαούρτι, τα βάζουμε στις τούρτες, να παρασκευάζουμε σαν γλυκό του κουταλιού!
… Μιλάμε για φίνα γεύση, φίλες μου !
Η Ανατολίτισσα… κάτι ξέρει!
Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:neoikairoienaigio@gmail.com