Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου
Αυτό το βραχιολάκι που (νομίζω) ενδείκνυται περισσότερο για αμάνικο ρούχο, γίνεται πολύ απλά και γρήγορα.
Τα υλικά του δεν είναι ακριβά ή τουλάχιστον εγώ το κατασκεύασα «εκ των ενόντων»… (έκφραση μαμαδίστικη), δηλαδή με ότι είχα εκείνη τη στιγμή ή με ότι μου περίσσεψε από άλλες κατασκευές. Χρησιμοποίησα τρία συρματάκια σχετικά χονδρά, ανοξείδωτα ή αλπακά, δύο ηφαιστειογενείς πέτρες και 2-3 κρυστάλλινες χανδρούλες. Το κόλλημα στις ενώσεις των τριών συρμάτων το έκανα με καλάι και κολλητήρι που είναι απαραίτητο εργαλείο στις κατασκευές. Πολύ απλά υπολόγισα το μήκος των συρμάτων, τα ένωσα (κόλλησα) εκεί που έπρεπε για να σταθεροποιηθούν, μετά έβαλα ανάμεσα τις κατά προτίμηση πέτρες και έδωσα το σχήμα (δηλ. το σχέδιο ή design) όπως συνηθίζεται να λέγεται στη γλώσσα των χειροποίητων κατασκευών.
Στις 2 φωτογραφίες βλέπετε το βραχιολάκι σε δύο όψεις. Τις άκρες των συρμάτων πρέπει ασυζητητί να τις λιμάρουμε με τη λίμα μας για να μη «ψιλογδαρθούμε» ή «πιαστεί» το βραχιολάκι μας στο ρούχο που φοράμε! Όσο για το design είναι θέμα έμπνευσης της στιγμής. Στη προκειμένη περίπτωση είχα κατά νου τα αρχαία Αιγυπτιακά ή και Μινωικά βραχιόλια… το πάλεψα όσο μπορούσα και είχα αυτό το αποτέλεσμα…. καλό ή κακό! Όλα είναι θέμα γούστου και καλής διάθεσης… πιστεύω!
Οι μεν καλοπροαίρετοι ίσως το αξιολογήσουν ως καλό ή μέτρια καλό, οι δε κακοπροαίρετοι και μη έχοντες γνώση της εν γένει δυσκολίας και του κόπου των κατασκευών… θα ξινίσουν τα μουτράκια τους, αλλά δεν πειράζει!
Εκείνο που οφείλω να τονίσω είναι, ότι όταν χρησιμοποιούμε το καλάι για να κολλήσουμε κάτι, πάντα να φορούμε μια μασκούλα και γυαλιά -αν είναι δυνατόν- για να προστατευόμαστε από τις αναθυμιάσεις.
Αν σας άρεσε έστω και λίγο, επιχειρήστε να το φτιάξετε, σιγά-σιγά το χέρι σας θα εξασκηθεί στις κατασκευές.
Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου
Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]