Συντάχθηκε από Μια κυρία καθώς πρέπει

Συνεχίζοντας τη «παραδοσιακή» μας συνήθεια να γράφουμε το πώς… πρέπει να ζούμε και να πράττουμε, αν και το: πρέπει… τείνει να καταργηθεί εντελώς στα πλαίσια του «μοντέρνου» καθωσπρεπισμού, εμείς έχουμε υποχρέωση να καλύψουμε όλες τις συμπεριφορές και νοοτροπίες! Βεβαίως σε κάποια πράγματα και καταστάσεις δεν ισχύει το πρέπει, αλλά οι συνήθειες των ανθρώπων! 

– Αν μια γυναίκα έχει το πατρικό της με το όνομα του συζύγου με μια παύλα, π.χ. Μαρία Παπαδοπούλου – Χρονοπούλου, μπορεί να αφαιρέσει το όνομά του άνδρα της και να κρατήσει μόνο το πατρικό της, δηλ. Μαρία Παπαδοπούλου.

 Μια γυναίκα σε διάσταση, κρατά ακόμα το όνομα του συζύγου της μέχρι να χωρίσει, αλλά πάντα τη προσκαλούμε μόνη σε μια εκδήλωση.

– Σε εκδηλώσεις επίσημες της αποστέλλουμε προσωπική πρόσκληση, αλλά μέσα βάζουμε και ένα σημείωμα όπου αναφέρουμε πως και ο πρώην σύζυγός της είναι καλεσμένος στη δεξίωση.
Έτσι δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σ’ αυτήν και στον πρώην σύζυγο να παρευρεθούν αν θέλουν.

 Την ημέρα της εκδήλωση προσπαθούμε να βρίσκονται ο ένας μακριά από τον άλλον για… αποφυγή αναπάντεχου τσακωμού μεταξύ τους, που θα γίνει αιτία να «χαλάσει» το κέφι των άλλων καλεσμένων.

 Μια κυρία καθώς πρέπει!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ συζυγική συμβίωση
Επόμενο άρθροΔιάλυση Αρραβώνα