Συντάχθηκε από Χριστίνα Ασπρούκου


Την συμπολίτισσά μας Ελένη Θεολόγη που δουλεύει σκληρά με τους γονείς της, τους έκλεψαν… πέντε φορές και λεφτά και χρυσαφικά!

Δεν είναι καθόλου απλό να προσέχεις σαν κόρη οφθαλμού τιμαλφή που έφερες με αγωνία και πόνο από τις αλησμόνητες πατρίδες και να…εξαφανίζονται!

  • Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα κατάντησε ζήτουλας, προτεκτοράτο και ο λαός υποφέρει όταν τα επιτήδεια λαμόγια που διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα κυκλοφορούν ανενόχλητα και ατιμώρητα!
  • Όταν πληρώνεις με αίμα 35 ολόκληρα χρόνια για να πάρεις ένα εφάπαξ και τελικά παίρνεις τα μισό (κι’ αν τα πάρεις) κι’ ας τα περίμενες με λαχτάρα για να κλείσεις υποχρεώσεις και να περάσεις αξιοπρεπώς στη τρίτη ηλικία σου!
  • Όταν δουλεύεις σκληρά αντί πινακίου φακής ή περνάς τον μήνα σου με μία σύνταξη πείνας!
  • Όταν έχεις σπουδάσει 4 και 5 χρόνια και έχεις και μεταπτυχιακό και έμαθες και γλώσσες και περιμένεις το λεγόμενο «greek dream» για μια θεσούλα, για έναν μισθουλάκο και δεν βρίσκεις τίποτα!
  • Όταν στέλνεις βιογραφικά στο εξωτερικό και απάντηση δεν παίρνεις!
  • Όταν από τα 25 σου με άδεια τσέπη περνάς τα πρώτα συμπτώματα κατάθλιψης, γιατί γύρω σου κυκλοφορούν μόνο άνεργοι!

Κι’ αρχίζεις να νιώθεις το τρομερό συναίσθημα του φόβου, της ανασφάλειας και φθάνεις στο έσχατο σημείο της κατάντιας να κλέψεις ή γονιός να κλέψει για το παιδί του που το μέλλον του άδηλον εστί ή παραμένεις ακίνητος και σε πατάει το αυτοκίνητο που τρέχει!
Και γιατί όλα αυτά; Γιατί τόση δυστυχία; Για να πλουτίζουν ξαφνικά οι ολίγοι που μέχρι χτες ζητούσαν δανεικά για να τα βγάλουν πέρα!

Και οι πολιτικοί μας που είναι; Γιατί να μη τιμωρηθούν κάποιοι παραδειγματικά για να βάλουν μυαλό οι νεώτερες γενιές και να μην έχουν τόσο μακριά χέρια; Και ύστερα απορούν για την απαξία των νέων στη πολιτική και την αποχή στις εκλογές.
Δεν μ’ αρέσουν τα παχιά λόγια και οι πομπώδεις εκφράσεις, αλλά μη τολμούν να διαμαρτύρονται που οι νέοι στρέφονται στα άκρα!
Αφήστε τουλάχιστον ελεύθερη την αστυνομία να λειτουργήσει και να πάψει το γνωστό τροπάρι:
«Εεεεε! Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα!»

Δεν είναι θέμα αστυνομίας, είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης κι’ αν δεν πονάτε τον τόπο αυτό που λέγεται Ελλάδα, σκεφτείτε τα παιδιά της Ελλάδας που τελικά φαίνεται ότι τα τρώει η ίδια η Ελλάδα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι τα τρώνε αυτοί (τους ξέρουμε) οι επιτήδειοι που άδειασαν και τα ταμεία της και περιμένουμε ελεημοσύνη απ’ έξω!

Ντροπή!
Είμαι κοντά σας!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Χριστίνα ΑσπρούκουEmail: [email protected]

Προηγούμενο άρθρο“Ζητείται όραμα για την Αιγιάλεια με έργα και “διαφάνεια”, υπήρξαν σωρό διεκδικητές που ‘θελαν έδρανα, θώκους και χαρές! Κι εμείς σαν Ευρωπαιδόπουλα, μετρούμε τα λίγα μας…Ευρώπουλα!”
Επόμενο άρθροΤο ποίημα της κρίσης