Γράφει ο Ηλίας Ασπρούκος – Περιβαλλοντολόγος

Καλή Αρχή ευχηθήκαμε όλοι στη νέα Δημοτική Αρχή… Κάποιοι το έπραξαν για λόγους τυπικούς και άλλοι πάλι με λόγους ειλικρίνειας να πάει καλά ο τόπος, να δει επιτέλους μια άσπρη μέρα η πολύπαθη Αιγιάλεια.

Είδαμε σε θέσεις ευθύνης πολλά πρόσωπα … Πρόσωπα με δείγματα γραφής κατά το παρελθόν και κάποια άλλα που ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γράψουν.

Στέκομαι σε εκείνα που άφησαν το δικό τους στίγμα στην Αιγιάλεια ή στο Αίγιο όλο το προηγούμενο διάστημα. Προσέφεραν, φάνηκε ότι προσέφεραν ή έλαμψαν δια της απραξίας τους;… Αυτό το ερώτημα ας το απαντήσει ο κάθε ψηφοφόρος που τους έδωσε τη δυνατότητα να είναι και πάλι μέσα στο συμβούλιο και κατ’ επέκταση να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Σε εκείνο που θα σταθεί η δική μου γραφή αυτή την ώρα είναι στο τι περιμένουμε να δούμε. Ίσως ακουστεί τετριμμένο και αυτονόητο αλλά στην εποχή μας τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η Αιγιάλεια όλο το προηγούμενο διάστημα πέρασε δια πυρός και σιδήρου με τους τόνους των σκουπιδιών να την κυριεύουν. Τα αδέσποτα σκυλιά σουλάτσαραν καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στο κέντρο της πόλης, ενώ δεν έλειψαν οι μικροτραυματισμοί συμπολιτών μας και τουριστών. Τα νεοκλασικά σπίτια ή οι δωρεές της πόλης μας κρέμονται σαν φαντάσματα πάνω από τα κεφάλια μας την ώρα που ο Δήμος πληρώνει για ενοίκια από εδώ και από εκεί. Πριν κάποιο διάστημα ρώτησα την απερχόμενη δημοτική αρχή ποια είναι η περιουσία του Δήμου, που βρίσκεται αυτή και ουδείς αποκρίθει. Αυτά είναι λίγα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα… Θα μπορούσα να γράψω και άλλα μα δεν θέλω να κουράσω τους αναγνώστες.

Περνάει ο καιρός, η Αιγιάλεια πρέπει να κάνει ταχύτατα βήματα προς τα εμπρός… Πρέπει να γίνει σύγχρονη και λειτουργική πόλη. Επιτέλους να μπει ένα τέλος στα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα, τις ίντριγκες, στις φιλοδοξίες ή τις ματαιοδοξίες του καθενός. Ας μεριάσουν κάποιοι τον εγωισμό και ας βάλουν σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες του τόπου. Μόνο έτσι η Αιγιάλεια θα αποκτήσει στην Αίγλη που της αξίζει.

Καλή θητεία με την ελπίδα κάποτε τα καλύτερα να έρθουν σε αυτόν τον τόπο.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΈχει χάσει τους μισούς
Επόμενο άρθροΗ ανυπαρξία της αντιπολίτευσης