Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Σπουδαίας σημασίας βήμα για την προώθηση του τουριστικού πλεονεκτήματος του Δήμου Αιγιαλείας, αποτελεί η παρουσία στην έκθεση «Οινόραμα 2017», του θεσμού «Οινοξένεια-Άρωμα και φιλοξενία Αιγιάλειας» που διοργανώνεται κάθε Αύγουστο στην Αιγιάλεια από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.). Πρόκειται για τον μοναδικό στο πανελλήνιο ολοκληρωμένο θεσμό-γιορτή των τοπικών κρασιών και αμπελώνων και το γεγονός αυτό προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, που ξεκίνησε το Σάββατο 11 Μαρτίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, στο «Ζάππειο Μέγαρο» στην Αθήνα.

Το «ΟΙΝΟΡΑΜΑ» είναι η μεγαλύτερη έκθεση κρασιού στην Ελλάδα και από το 1994 που ξεκίνησε, καθιερώθηκε στην αγορά ως το πιο σημαντικό «ραντεβού» του κλάδου και ως η μεγαλύτερη «βιτρίνα» για το Ελληνικό κρασί. Οι επισκέπτες είναι επαγγελματίες του κλάδου της οινοποιίας, φίλοι του κρασιού, δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο και tour operators. Τα «Οινοξένεια» μέσα από την έκθεση «Οινόραμα» μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν για την Αιγιάλεια, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της περιοχής. Εξάλλου, με βάση μια πολιτική που φέρνει κοντά διαφορετικές πλευρές του κρασιού, του πολιτισμού και της τοπικής ταυτότητας και μαζί με ένα εκλεκτό Δίκτυο Ποιότητας Επιχειρήσεων και Οινοποιείων της περιοχής, ο κύριος σκοπός των Οινοξενείων είναι να δημιουργήσουν ένα γόνιμο έδαφος για την αποκάλυψη μιας ελκυστικής και φιλόξενης Αιγιαλείας.

Στο περίπτερο του θεσμού «Οινοξένεια» υπήρχε διαθέσιμο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ενημερωτικά φυλλάδια, παρουσία των οινοποιείων του Δικτύου «Οινοξένεια», καθώς και η φημισμένη κορινθιακή σταφίδα «Βοστίτσα» της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών. Οι επισκέπτες έμαθαν από τους συνεργάτες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. πολύτιμες πληροφορίες για τον θεσμό και τη διασύνδεσή του με νέες αναπτυξιακές δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε έναν νέο, εκλεκτό οινοτουριστικό προορισμό.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά υποστήριξαν με την παρουσία τους το περίπτερο των Οινοξενείων, μαζί με τους συνεργάτες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Το περίπτερο των Οινοξενείων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Αχαΐας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο κ. Γιώργος Σκούρας, πρόεδρος του ΣΕΟ, ο κ. Γιάννης Τσέλεπος, Πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ, οι κ.κ. Δημήτρης και Ελένη Κορωνάκη της «Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ» (ένθερμοι υποστηρικτές των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών του Δήμου Αιγιαλείας), ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπίας οδού κ. Κωνσταντίνος Παπανδρέου, ο Τομεάρχης ανάπτυξης και οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ηρακλής Ρούπας, καθώς και δημοσιογράφοι και άνθρωποι του οίνου από μεγάλα ειδησεογραφικά και ταξιδιωτικά portal. 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. 

Η πρόεδρος

Μαρία Τσουκαλά

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροAπό μία περιπλάνηση στο Μέγα Σπήλαιο, τη Ζαχλωρού έως και το Διακοφτό με άξονα πάντα το θαυμαστό φαράγγι! Διασχίζοντας το ρέμα της Βούρας
Επόμενο άρθροΈνα υπέροχο φινάλε για τα φετινά “Οινοξένεια”