Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

Όλοι ξέρουμε πως η ορθοδοξία είναι η πλέον δημοκρατική θρησκεία που υπάρχει. Αυτό δεν έχει ίχνος υποκειμενικότητα είναι η καθαρή αλήθεια. Όμως αυτή μας τη δημοκρατικότητα κάποιοι την θεώρησαν αδυναμία και βάλθηκαν να μας αφανίσουν σιγά–σιγά. Μικρά βήματα μεγάλης αξίας!

Υποβάθμισαν την προσευχή , έκαναν το μάθημα των θρησκευτικών προαιρετικό, τώρα καταργούν από τα βιβλία και το ρόλο που διαδραμάτισε στην ιστορία  την περίοδο της Τουρκοκρατίας η εκκλησία. Η Αγία Λαύρα, το Λάβαρο της Επανάστασης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός διαγράφονται, ξεχνιούνται και αλώνονται. Τον αγώνα τον έκανε ο κυρίαρχος λαός, πέρα από τον λαό δεν υπήρξε κανένας άλλος !

Κάπως έτσι τα βιβλία της ιστορίας παίρνουν τη μορφή παραμυθιού. Πριν κάποιο καιρό ρώτησα μια καθηγήτρια «Γιατί το κάνετε αυτό;» πήρα ως απάντηση « για να μην αισθάνονται άσχημα τα παιδιά των χωρών που είναι στη χώρα μας και ανήκουν σε άλλο θρήσκευμα». Ότι δεν κατάφεραν να μας κάνουν οι Τούρκοι στα 400 χρόνια σκλαβιάς , μας το κάνει η σημερινή κυβέρνηση με Υπουργό τον κ. Γαβρόγλου, αντί να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας, της κουλτούρας, του πολιτισμού που είναι συνδεδεμένος με την ελληνορθόδοξη παράδοση. Καλείται ο Έλληνας μαθητής να πετάξει τις αρχές του.

Έτσι λοιπόν, αρχίζει το πουλόβερ της κοινωνίας πόντο- πόντο να ξηλώνεται, η ορθοδοξία (η εκκλησία) που θέτει τους ηθικούς κανόνες παραγκωνίζεται τεχνηέντως. Οι νέοι χάνουν τον προσανατολισμό τους. Ενώ από την άλλη η μεγάλη εισροή των μεταναστών με έντονο το στοιχείο του μουσουλμανισμού κάνει την εμφάνιση του  στη χώρα μας.

Κακά τα ψέματα αγαπητοί αναγνώστες εκείνο το στοιχείο της αθρησκοποίησης θα εκμεταλλευτούν προκειμένου να περάσουν ακόμα και στη χώρα μας το μουσουλμανισμό. Όταν η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο, όταν το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας είναι μετανάστες , όταν η παιδεία λείπει ,η αριστεία καταστρατηγήθηκε , μιας και η σημαία μπήκε στη λοταρία , όταν οι διδαχές δεν υπάρχουν πια και όταν όλα μαθαίνονται διαστρεβλωμένα. Ε τότε ζήτημα χρόνου είναι να δούμε να υπερτερούν τα τζαμιά και οι μαντίλες από τους σταυρούς και τις εκκλησίες ακόμα και στη χώρα μας.   

Ίσως να ακούγονται δυσοίωνα όλα αυτά αλλά όπως ασκήθηκε και ασκείται η πολιτική του υπουργείου «κατάλυσης της  Παιδείας» οι εικόνες που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας θα έχουν το χρώμα του μαύρου και του γκρίζου… Αλίμονο στους νέους !

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΕδώ η μεσαία τάξη … εκεί η μεσαία τάξη
Επόμενο άρθροΤο Αίγιο των ονείρων μας!