Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Από τον: Τάσο Μπάσογλου, εκπαιδευτικό

Μέχρι σήμερα, έχουν γραφτεί, από πολλούς συγγραφείς, πολλά βιβλία, για την Ιστορία της Ελλάδας.

Έχουν γράψει, για τη Λογοτεχνία, που ανέπτυξε και για τη φιλοσοφία και τις Επιστήμες, που γέννησε. Για την Πολιτική και τα Ιδανικά, που καλλιέργησε, όπως είναι: Η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Φιλοπατρία. Έχουν γράψει, επίσης πολλοί, για την επίδραση του Ελληνικού Πνεύματος, στη δημιουργία του πολιτισμού και την πρόοδο της ανθρωπότητας. Και είναι πάρα πολύ φυσιολογικό, θα έλεγε κανείς, αυτό το φαινόμενο, διότι, έκτων πραγμάτων φαίνεται καθαρά όπ, δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο, που να έχει την πιο μακραίωνη Ιστορία. Μια Ιστορία λαμπρή και ένδοξη γεμάτη με πνευματικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, που προκάλεσαν και προκαλούν τον παγκόσμιο θαυμασμό.
Διότι, όπως θα αναπτύξουμε στη συνέχεια, εδώ σ’ αυτήν την Ηλιόλουστη Χερσόνησο του Αίμου και του Αιγαίου, γεννήθηκαν οι πρώτοι Ηοτηοεερίβηε, οι άνθρωποι, που προετοίμασαν το δρόμο, για μια πολιτιστική συνέχεια του κόσμου. Και ενώ το γεγονός αυτό, όπως αναφέρθηκε, είναι τόσο οφθαλμοφανές” και έχει αποδειχτεί και συνεχώς αποδεικνύεται και ενισχύεται αυτή η αλήθεια από τους ερευνητές και τους επιστήμονες, συμβαίνει το εξής καταπληκτικό και θλιβερό. Αρκετοί συγγραφείς, παλαιοί και κυρίως νεότεροι, προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα, αν διαστρεβλώσουν τη λαμπρή αυτή Ελληνική Ιστορία. Αρκετοί άλλοι, προσπάθησαν, να μειώσουν και να ενσπείρουν την αμφιβολία, για την τεράστια συμβολή της Ελληνικής Διανόησης και του άφθαστου Ελληνικού πολιτισμού, στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας.
Πόσοι και ποιοι, όμως, είναι, αυτοί οι συγγραφείς, θα τους αναφέρουμε, με τη σειρά στη συνέχεια.
Σημείωση: Ο συνεργάτης των «Νέων Καιρών εν Αιγίω» κ. Τάσος Μπάσογλου είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και Λαογράφος με πολύ πλούσιο συγγραφικό, αρθρογραφικό και λαογραφικό έργο!
Είναι θρακικής καταγωγής και αποδεδειγμένα υπερήφανος γι’ αυτό! Υπηρέτησε και στην ιδιωτική και στη δημόσια εκπαίδευση και οι μαθητές του δεν τον ξεχνούν!
Υπήρξε δάσκαλός μου, ο δάσκαλος της καρδιάς μου, της καρδιάς όλων των συμμαθητών.
Να’ σαι πάντα γερός Δάσκαλε, για να μαθαίνουμε από Σένα!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ανάληψη.


Κόρη του Φωκίωνος και της Χριστίνας Γρηγοριάδη εκ Κωνσταντινουπόλεως.

-Φοίτησε στο Ελληνοελβετικό δημοτικό Αγλαΐας Σχοινά και στη συνέχεια στο Ελληνογαλλικό κολλέγιο Calamari. Αυτό ήσαν δύο ιστορικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

-Από μικρή είχε μία ιδιαίτερη κλήση στον γραπτό λόγο και πήρε από την Εθνική Τράπεζα το Πρώτο βραβείο στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση που έγραψε με θέμα: «Η Αποταμίευση».

-Είχε κλήση επίσης στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, με αποτέλεσμα αργότερα να γίνει επίτιμο μέλος του National Geographic.

-Γνωρίζει άριστα Γαλλικά με δίπλωμα από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή(Μission Laique Francaise).

-Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά.

-Φοίτησε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe αλλά δεν ολοκλήρωσε το εντατικό τμήμα σπουδών, διότι παντρεύτηκε 19 ετών. Είναι αλήθεια ότι τη θλίβει πολύ το γεγονός ότι άφησε τη Γερμανική γλώσσα και το πιάνο που η μητέρα της(πολύ καλή πιανίστα) την εκπαίδευε.

-Από πολύ μικρή ζωγράφιζε, κεντούσε και έγραφε ποιήματα. Σκέπτεται να εκδώσει τη πρώτη ποιητική της συλλογή.

-Από βιώματα που έχει και λόγω της έφεσης της στις ξένες γλώσσες, καταλαβαίνει και Ιταλικά και Τουρκικά, αλλά δυσκολεύεται να μιλήσει! Στόχος της είναι να μάθει και πιστεύει φανατικά στη δια βίου μάθηση.

-Εργάσθηκε στη Γερμανική Καπνεμπορική Εταιρεία Intertab, S.A και στην Αμερικάνικη Καπνεμπορική Εταιρεία Gretoba, S.A, καθώς και στη ΔΕΗ με σύμβαση.

-Μετά διορίσθηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων σαν Μεταφράστρια-Διερμηνέας και συνταξιοδοτήθηκε με 22 χρόνια υπηρεσία.

-Είναι παντρεμένη με τον Γεωτεχνικό- Περιβαλλοντολόγο Ηλία Ασπρούκο, προϊστάμενο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει μία κόρη τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας, και μία εγγονή 4 ετών τη Μαριάννα.

-Εκλεγόταν επί σειρά ετών με τη ΔΑΚΕ που ήταν ιδρυτικό μέλος στην ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων).

-Έλαβε μέρος ως εκλεγμένη σύνεδρος σε 3 συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο για αλλαγή απόψεων και λιγότερο από «κομματικό χρέος», δεδομένου ότι διαφωνεί σε πολλά, ιδιαίτερα δε σε γυναικεία θέματα, περιβάλλοντος και εργασιακά!

-Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης μη Δυτικών Χωρών, Ζωγραφική και Χρωματολογία, Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις και Εικαστικό Κόσμημα, στο ATHENS COLLEGE OF FINE ARTS(University of Bolton) και πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια που αφορούν τη Τέχνη. Κάνει συνέχεια οδοιπορικά που αφορούν τη Τέχνη των Λαών και αρθρογραφεί.

-Είναι συνεργάτης στο εφημεριδοπεριοδικό «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝ ΑΙΓΙΩ» όπου εκδότρια είναι η κόρη της.

-Η κατασκευή του Εικαστικού Κοσμήματος ιδιαίτερα τη συγκινεί και ήδη έκανε μία επιτυχή έκθεση στη ΧΕΝ Γλυφάδας.

-Από μικρό παιδί δούλευε(παράλληλα με το σχολείο) στο δικηγορικό γραφείο του παππού της ποινικολόγου Εμμανουήλ Λεωνίδα.

Προηγούμενο άρθροΗ Ρωσική κουλτούρα είναι ανεξάντλητη φίλοι μου
Επόμενο άρθροΤα σαμποτάζ της Αντίστασης κατά των Γερμανών Ιούνιο και Ιούλιο του 1944