Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

  • Οι πιο παρατηρητικοί ενδεχομένως να πρόσεξαν την εμφάνιση κάποιων κεκαλυμμένων ή ακόμα και απροκάλυπτων αμφισβητήσεων στο πρόσωπο του Τάκη Λεμονή.
  • Επειδή μάλλον ξεχνάμε πολύ εύκολα, καλό είναι να γίνει μια υπενθύμιση για το τι ακριβώς παρέλαβε ο Τάκης στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, συν το καταστροφικό (αν και άκρως κολακευτικό) 2-3 από τη Σπόρτινγκ. Ακόμα και η νίκη επί της Λαμίας σηκώνει πολλή κουβέντα, αν θυμηθούμε το πόσο αγχωτικά προέκυψε, πέρα από τις όποιες εξοργιστικές διαιτητικές αποφάσεις.Εν ολίγης, ο Λεμονής πήρε στα χέρια του μια ομάδα με μηδενική αυτοπεποίθηση που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να θεωρεί κανένα ματς «σίγουρο», ούτε καν στην έδρα της…
  • Υπάρχουν όντως «προβλήματα» στα αποδυτήρια; 
  • Αναλόγως πως το βλέπει ο καθένας.
  • Μπορεί κάποιος από εσάς να θυμηθεί ένα πολύ καλό ματς του Καρσελά στο πρωτάθλημα; Υποθέτω πως όχι. Παρ’ όλα αυτά, ο Λεμονής τον είχε βασικό στους δυο αγώνες με τη Μπαρτσελόνα και του έδωσε ένα ημίχρονο στη Λισσαβόνα, στα παιχνίδια δηλαδή που όλοι θα «σκότωναν» για να παίξουν. Λέτε να προτιμούσε ο Μαροκινός να παίξει εναντίον των… Πλατανών αντί των Καταλανών; Δύσκολο…
    Αυτόν έπρεπε να τον διώξουν από τα πρώτα παιχνίδια. Δεν γνωρίζω ποιος τον πρότεινε στην ομάδα για να γράψω ότι κι’ αυτόν έπρεπε να διώξουν Σκέρτσα, Φυγγούρες, Τσαλιμάκια όμως ουσία καμία. Τέτοιοι παίκτες δεν πρέπει να περνάνε ούτε έξω από το Καραϊσκάκη.
  • Ο Μάρκο Μάριν φέρεται να απευθυνόταν στον προπονητή του όταν έκανε με το δάχτυλό του τη χειρονομία της σιωπής.
    Ίσως ο «πόνος» του να έχει να κάνει με τον παραγκωνισμό του στα ματς του Τσάμπιονς Λίγκ και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να του έχει δώσει έστω ένα ημίχρονο ο Λεμονής.
    Αυτός ο παίκτης ξέρει μπάλα και μπορεί να είναι καθοριστικός σε ένα αγώνα. Η ποιότητά του είναι εμφανής και δεν μπορεί να παίζει ως αλλαγή.
    Πρέπει να παίζει ως βασικός για να μην πω ότι σε ορισμένα παιχνίδια πρέπει να παίζει στη θέση του Φορτούνη ο οποίος 7 στα 10 παιχνίδια είναι απαράδεκτος, για να μη πω ο χειρότερος της ομάδας.
    Όταν βλέπεις ότι ένας παίκτης δεν αποδίδει καθόλου πρέπει να τον αντικαθιστάς γρήγορα και όχι να χάνεις ένα ολόκληρο ημίχρονο. (Βλέπε Πάρντο με την Κέρκυρα).
  • Ο μόνος που θα μπορούσε να θεωρεί εαυτών ριγμένο από το ροτέισον του Έλληνα τεχνικού είναι ο Τζούρτζεβιτς, βάσει του λιγοστού χρόνου συμμετοχής που είχε πάρει στα πέντε ελληνικά ματς πριν από την Κέρκυρα. Να ήταν, άραγε, προκατειλημμένος με τον Σέρβο ο Λεμονής; Η απάντηση θα ήταν καταφατική, αν δεν τον είχε ξεκινήσει κόντρα, στο κομβικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου η ήττα έκανε τον Τάκη να βγάλει κάμποσα συμπεράσματα ενόψει συνέχειας.
    Μέχρι σήμερα ήταν απαράδεκτος. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν με πείθει ότι μετά την απόδοσή του με την Κέρκυρα θα είναι καλύτερος. Έχει μια καλή κινητικότητα αλλά στο γκολ τον βλέπω λίγο αδύνατο και «βλάχο» ως κυνηγό.
  • Από εκεί και πέρα Πάρντο, Σεμπά, Μποτία, Κούτρης δεν είναι για τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού.
    Με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Σισέ έκανε ένα απαράδεκτο λάθος. Κανείς όμως δεν μίλησε για τον… παικταρά Μποτία που τον χόρεψε σαν ζβούρα ο επιθετικός του Απόλλωνα. Είναι αυτή συμπεριφορά μπακ για την ομάδα του Ολυμπιακού; Το ίδιο βράδυ έπρεπε να τον βάλουν στο αεροπλάνο να τον στείλουν από εκεί που ήλθε.
    Μόνο για αναπληρωματικούς μπορώ να τους δεχθώ.
    Που πάνε και τους βρίσκουν όλους αυτούς.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ τεχνολογία στην κατασκοπία
Επόμενο άρθροΝέα ανατροπή ο Ολυμπιακός με την Κέρκυρα