Συντάχθηκε από Ηλίας Ασπρούκος

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» φράση που αποδίδεται στον Πιττακό το Μυτιληναίο και σημαίνει πως στη διαχείριση της εξουσίας αποδεικνύεται η δυνατότητα του ανθρώπου. Αυτή τη φράση άκουσαν ορισμένοι ματαιόδοξοι και βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο καλοί άρχοντες είναι. Έτσι επιστράτευσαν όλα τους τα όπλα.

Φόρεσαν τα μαύρα τους κοστούμια και τα ακριβά τους ρολόγια και βγήκαν στη γύρα να μαζέψουν ψήφους. Τι και αν επιχειρηματικά είναι για κλάματα; Ποιος νοιάζεται γι αυτό; Σημασία έχει η εικόνα του παράγοντα που προβάλουν προς τα έξω. Ύφος μπλαζέ, κινητό ακριβό για να δείχνουν πάντα in, τοποθετήσεις περισπούδαστες που γελάει κάθε πικραμένος όταν τις ακούει… To να πουλάς παραγοντιλίκι πρέπει να κουβαλάς κάτι από το θέατρο επάνω σου.

Έτσι λοιπόν, κάτι τέτοιοι «παράγοντες» έχουν μπόλικα στοιχεία από τον αρχοντοχωριάτη του Μολιέρου τον κύριο Γιορδάνη… όπου η απλή αναλογική τους τα έβγαλε στην επιφάνεια. Ζητάνε διακαώς να γίνουν δήμαρχοι στη θέση του δημάρχου ενώ βολεύονται και με καμιά θεσούλα Αντιδημάρχου μήπως και δει κανένα σεντς η τσέπη τους.

Στην περίπτωση του Αρχοντοχωριάτη λεφτά υπήρχαν, τακτ δεν υπήρχε. Στη δική μας πάλι περίπτωση… Ούτε λεφτά, ούτε τακτ υπάρχει… Τακτική υπάρχει και μόνο τακτική… τι παραμύθι θα πουλήσουν και σε ποιους και πόσοι θα τους αποδεχτούν γι’ αυτό που πλασάρουν και όχι γι’ αυτό που είναι; … Άντε μετά έρμε ψηφοφόρε να βρεις άκρη. Από πού να το πιάσεις που να το αφήσεις;

Έτσι πριν ακόμα χτυπήσει το κουδούνι των εκλογών όλοι τρέχουν να πιάσουν στασίδι για την εξουσία. Όταν δουν κάποιον που ενδέχεται να τους κόψει τα μεγαλεπήβολα σχέδια αρχίζουν τη λασπολογία και τις αντιδράσεις. Ο Γιορδάνης ο αρχοντοχωριάτης ήθελε να κάνει κουμάντο της οικογένειά του και μόνο, μικρό το κακό! Όλοι αυτοί οι Γιορδάνιδες μην έχοντας που την κεφαλην κλίναι θέλουν να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας. Βοήθειά μας συμπολίτες!!!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ Αιγιαλιώτικη γη με τα 8 ποτάμια
Επόμενο άρθροΑνοικτή επιστολή στον Δ/ντή της εφημερίδας «ΠΡΩΤΗ»