Συντάχθηκε από Η Ανατολίτισσα

Η ουσία φίλοι μου που μας προσφέρει το σκόρδο είναι η αλιίνη, η οποία στον οργανισμό μετατρέπεται σε αλλισίνη.

 Είναι χημική ένωση που περιέχει θείο, η δε χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου οφείλεται στη διάσπαση της αλλιίνης.

 Η αλλισίνη σχηματίζεται με τη βοήθεια του συέλου.

Το σκόρδο εμποδίζει τη πήξη του αίματος και τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και συμβάλει ευεργετικά στην μείωση της χοληστερίνης και στην αρτηριοσκλήρυνση.

Επίσης περιορίζει τον σχηματισμό θρόμβων και έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες. Οι ιδιότητες αυτές οφείλονται στην αλλισίνη.

Ταυτόχρονα ελαττώνει την ολική χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Έρευνες οδήγησαν πως 7 σκελίδες την ημέρα μειώνουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ανάλογη ποσότητα σκόρδου σε χάπια χορηγήθηκε σε «υπερήλικες για 3 μήνες και είχαμε αξιοσημείωτη ελάττωση της πίεσης. Δεν παρατηρείται δε καμία δυσάρεστη παρενέργεια, πλην της δυσοσμίας της αναπνοής, η οποία είναι αντιμετωπίσιμη αν μασήσουμε φύλλα μαϊντανού ή πιούμε μια μέντα!

Το σκόρδο είναι ευλογημένο και πρέπει να το ρίχνουμε στο τέλος του ψησίματος του φαγητού. 

Η Ανατολίτισσα
Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ Ιτιά
Επόμενο άρθροΜοσχοκάρυδο