Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Το δενδρολίβανο το χρησιμοποιούμε πολύ στη μαγειρική.

Το χρησιμοποιούμε σε χοιρινό ψητό, σε μοσχάρι ψητό, σε αρνί, σε κότα, σε πάπια, σε γέμιση πουλερικών, σε κομπόστες φρούτων, σε μαρινάδα, στο κουνέλι, στις πατάτες, στο ρύζι, στο σπαγγέτι, στη πίτσα!

Είναι γνωστό στη Κύπρο ως αρισμαρί και είναι πολυετής αειθαλής θάμνος που φθάνει στο ενάμιση μέτρο. Στην Ευρώπη είναι αυτοφυές και στο εξωτερικό καλλιεργείται ως καλλωπιστικό.

Συλλέγεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και στη βοτανοθεραπευτική χρησιμοποιούνται τα φύλλα του.

Στα νοσοκομεία παλιά έκαιγαν δενδρολίβανο για να απολυμάνουν τον αέρα! Είναι δε χρησιμότατο για τους νευρικούς πονοκεφάλους και τις ημικρανίες, ενισχύει δε την ανάπτυξη της τριχοφυΐας.

Επίσης ανεβάζει την διάθεση και είναι ότι πρέπει για την κατάθλιψη! Επίσης το μπάνιο με δενδρολίβανο βοηθά στους πόνους των αρθρώσεων, επουλώνει πληγές, βοηθάει στον βήχα και είναι κατά των ζαλάδων, βοηθά στην υπερκόπωση, στον ύπνο, ακόμα και στις αιμορροΐδες! Προστατεύει τον εγκέφαλο από εγκεφαλικό, προστατεύει από τον καρκίνο μέχρι διώχνει τους σκόρους! Με λίγα λόγια είναι δώρο Θεού!

Η Ανατολίτισσα

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΜοσχοκάρυδο
Επόμενο άρθροΗ ανάπλαση στο Αίγιο … και το γεφύρι της Άρτας !