Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου

Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Καλογερόπουλο για την εκλογή του στο τιμόνι της δημαρχίας Αιγιαλείας από τον Σεπτέμβρη και για τέσσερα χρόνια. Υπήρξα υποψήφιος στο συνδυασμό του το 2010 και παρά το γεγονός ότι δέχτηκα επανωτές προσκλήσεις από τον Δήμαρχο τώρα πια ,   να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές… Για λόγους που έχω αναλύσει στο παρελθόν δεν θέλησα να είμαι  υποψήφιος. Στήριξα ανθρώπους εργατικούς, με ήθος και διάθεση για προσφορά.

Με μεγάλη μου λύπη είδα και σε αυτές τις εκλογές οι ικανοί, οι άξιοι και οι χρήσιμοι να μην εκλέγονται… δυστυχώς  οι ψήφοι πήγαν  σε ιντριγκαδόρους, παρεούλες,  ομαδούλες και συμφέροντα.

Μέσα στα πλαίσια αυτά έρχεται η απλή αναλογική να μας δείξει το πρόσωπο της στυγνής δοσοληψίας της εξουσίας. Τι μου δίνεις ; Τι θες να σου δώσω και με ποιο αντάλλαγμα; Ο έρωτας για την καρέκλα να μου το θυμηθείτε θα μας βάλει σε μπελάδες.

Άνθρωποι που παρουσιάστηκαν ως νέοι, που ήθελαν να λανσάρουν την αλλαγή στην δημοτική αρχή,  κατείχαν θέσεις εξουσίας για δέκα ολόκληρα  χρόνια. Δεν εγκατέλειψαν τη θέση του Αντιδημάρχου παρά μόνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές ή πριν δηλώσουν την υποψηφιότητά τους. Σήμερα βρίσκονται στην καρδιά των γεγονότων και παίζουν το ρόλο του ρυθμιστή.

Έρχομαι και ερωτώ τον Δημήτρη Καλογερόπουλο θα κρατήσει χαρακτήρα ή θα ενδώσει σε απαιτήσεις… Και αν ενδώσει είναι προετοιμασμένος για το τι θα συμβεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια  … όταν θα αρχίσουν να του ροκανίζουν την καρέκλα και να του βάζουν τη μια τρικλοποδιά πάνω στην άλλη;

Πριν λίγες ώρες μια παρέα φίλων και γνώστες τις τοπικής αυτοδιοίκησης μου είπαν «η απλή αναλογική βάζει μπουρλότο στην τοπική κοινωνία» παρατηρώντας τα σενάρια που επικρατούν σκέπτομαι ότι είχαν δίκιο. Επικεφαλής συνδυασμού,  διεκδικεί συγκεκριμένη Αντιδημαρχία  για τον εαυτό του  και μια ακόμα Αντιδημαρχία για εκλεγμένο του συνδυασμού και μερικές ακόμα θεσούλες έμμισθες φυσικά για κάποια μέλη του συνδυασμού. Με μεγάλη περιέργεια περιμένω να δω ποιος θα μπει αντιδήμαρχος έργων και γενικός γραμματέας και τότε θα επανέλθω.

Πάνε να εξαργυρώσουν γραμμάτια στήριξης … Μόνο που τα γραμμάτια αυτά της στήριξης θα εξαργυρωθούν στις πλάτες μιας ολόκληρης κοινωνίας η οποία πνίγεται από τα προβλήματα της καθημερινότητας… με τους σωρούς των σκουπιδιών να έχουν σχηματίσει βουνά, τις υποδομές να είναι σε μαύρο χάλι και η ανάπτυξη να ακούει Αιγιάλεια και να αλλάζει κατεύθυνση.

Όλοι αυτοί που πασχίζουν να πάρουν συγκεκριμένες αντιδημαρχίες   τι δείγματα γραφής έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια ; έχει διερωτηθεί κανείς… Πασχίζουν να αλλάξουν την Αιγιάλεια και  το Αίγιο  ή με ορμητήριο την καρέκλα που τους είχε  δοθεί ή θα τους δοθεί κοίταξαν ή  θα κοιτάξουν να λύσουν τα δικά τους ζητήματα, προσωπικά, ματαιοδοξίας και συμφέροντος;

Τώρα πια το έχουμε όλοι καταλάβει,  πως η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει με γνώμονα τον πλουραλισμό… αφού όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το συμφέρον της τσέπης  ή της  ματαιοδοξίας του καθενός… οπότε πάρε το αβγό και κούρευτο. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως για μια τετραετία θα βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου να εκτυλίσσετε σε κάθε συμβούλιο και εμείς άβουλοι να γελάμε ή να κλαίμε με το χάλι μας. Τύφλα να έχει η σαπουνόπερα.

Η ουσία είναι μια μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται γι αυτό καλή  «απόλαυση» … η αυλαία ανοίγει!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Ηλίας Ασπρούκος Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΣτον Σύριζα «βλέπουν» τη Ν.Δ. στο 45%.
Επόμενο άρθροΑπολογισμός Εράνου Αγάπης 2016