Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Φίλες μου αγαπημένες! Κι όμως… παρ’ όλο που φαίνεται δύσκολο και διακρίθηκε στην έκθεση εικαστικού χειροποίητου κοσμήματος και εικαστικών χειροποίητων αντικειμένων στη ΧΕΝ Γλυφάδας, δεν είναι τόσο δύσκολο, απλά έχει λίγη δουλίτσα και προϋποθέτει υπομονή για να το κατασκευάσεις. Γίνεται ως εξής: Παίρνουμε 3 λεπτά συρματάκια τα οποία τα κολλούμε με καλάι και κολλητήρι και του δίνουμε το στρογγυλό σχήμα ενός στεφανιού! Στη συνέχεια κόβουμε 15-20 φύλλα ελιάς σε αρζαντό σφυρηλατημένο και τριμμένο, αφού πρώτα τα ζωγραφίζουμε σε χαρτί, το ίδιο κάνουμε και για το πουλάκι!

Τα φυλλαράκια τα «γυρίζουμε» στις άκρες για να γίνουν πιο φυσικά από σχηματικής πλευράς και τα δίνουμε όπως και το πουλάκι για επιχρύσωση! Στη συνέχεια τα μεν φυλλαράκια της ελιάς τα κολλούμε με καλάι και κολλητήρι αριστερά στο στεφανάκι και δένουμε επίσης με πολύ λεπτό συρματάκι 4-5 πετρούλες από όνυχα σε σχήμα ελιάς που υπάρχουν στο εμπόριο. Η τελευταία πράξη της όλης διαδικασίας της κατασκευής μας δεν είναι παρά να ντύσουμε το στεφανάκι με πράσινη σατέν κορδελίτσα του μέτρου περιμετρικά, κάνοντας ένα φιόγκο στο κάτω μέρος.

Μετά το δίνουμε για κορνιζάρισμα και το χαιρόμαστε ως δημιουργοί ή το κάνουμε δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί διότι είναι κάτι χειροποίητο και πρωτότυπο! Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε και στέφανα γάμου με λουλουδάκια και πετρούλες στρας ή zwarowski για τη φίλη μας που παντρεύεται ή θα παντρέψουμε! Ποιός ο λόγος να πάρουμε του εμπορίου;

Μη ξεχάσετε να βάλετε μία μικρή πετρούλα για μάτι στο πουλάκι, αφού το τρυπήσουμε στο συγκεκριμένο σημείο και να «χωρίσουμε» με συρματάκι τα φτερά του πτηνού! Καλή επιτυχία φίλες μου!

Τίποτα δεν είναι δύσκολο με λίγη προσπάθεια.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ κοπέλα που αγναντεύει (Κέντημα και ζωγραφική)
Επόμενο άρθροΚεντήματα που ξεχωρίζουν