Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Από τότε φίλοι μου… που το άπονο και άτιμο εκείνο χέρι μου’ κλεψε στη μετακόμιση το βαλιτσάκι με τα κοσμήματα της γιαγιάς μου και μητέρας μου, που τα περιέσωσαν και  δεν τα ξεπούλησαν… από 2 πολέμους, που ποτέ μου δεν τα φόρεσα διότι δεν είναι στον τύπο μου να φορώ τέτοια κοσμήματα, που τα φύλαγα για ώρα ανάγκης και βεβαίως δεν ήταν μόνο η αξία

της παλαιότητας, αλλά το βάρος σε χρυσό, οι πολύτιμοι λίθοι και η λεπτή εργασία,… νιώθω μέσα μου ανείπωτο πόνο, που έπνιξα για το χατήρι αγαπημένων προσώπων,… τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν… λες και έκανα χημειοθεραπεία, έβγαλα ακμή, ανέβασα πίεση!

Προσπάθησα να εκτονώσω τον ψυχικό μου πόνο σε δικές μου κατασκευές, στη ζωγραφική, στο γράψιμο και ο Θεός… ας κρίνει αυτόν και αυτούς που μου’ καναν τόσο κακό! Βεβαίως βρέθηκαν άνθρωποι εν Αιγίω, (δύο-τρεις και τους ξέρω) που το καταχάρηκαν, διότι όπως λέει η παροιμία:

 «Αυτοί χαίρονται όταν ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!» … δεν πειράζει τους συγχωρώ και θα τους καλέσω και στα βαφτίσια του παιδιού μου! … Όλα στη ζωή είναι!

Η σημερινή κατασκευή που σας έχω, φαίνεται ίσως εύκολη, αλλά δεν είναι και τόσο… διότι ο σταυρός είναι μεγάλος (8 εκ. Χ 4 εκ.) και η κλίση του κυρίως κορμού πρέπει να’ ναι τέτοια που να «κάθεται» επάνω στο στήθος όμορφα!

Παίρνουμε 3 μέτρια ανοξείδωτα συρματάκια τα οποία κολλούμε επάνω και κάτω με καλάι. Κολλούμε επίσης με καλάι κάθετα ένα μονό συρματάκι, αφού περάσουμε από τρεις χάνδρες δεξιά και αριστερά ή κεχριμπαρένιες πέτρες! Μπορούμε βεβαίως να επαργυρώσουμε τα συρματάκια αν θέλουμε και να βάλουμε μία πλούσια ασημένια αλυσίδα που να πηγαίνει, να ταιριάζει με το κόσμημα που κατασκευάσαμε!

Κοιτάξτε το όμορφο αποτέλεσμα, φτιάξτε τον σταυρό αλλά προσέξτε τη κλίση του κυρίως κορμού!

 Καλή επιτυχία!

                                                                                                                                     Δέσποινα Γρηγοριάδου

Degré 

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητο Εικαστικό Κόσμημα Το κολιεδάκι με τις φεγγαρόπετρες
Επόμενο άρθροΗ Κατερίνα Μούσκα μας εκπλήσσει με τις χειροποίητες δημιουργίες της