Συντάχθηκε από Degre

Φίλες μου,

Ζούμε σε μια πανέμορφη, αλλά μικρή επαρχιακή πόλη οπότε όλα μαθαίνονται! Στη Θεσσαλονίκη πριν λίγα χρόνια με κατάκλεψαν και ήδη το είχαν μάθει στο Αίγιο,… γιατί λοιπόν να το κρύψω άλλωστε;

Σκεφθείτε μόνο πόσο τραγικό είναι να σου κλέψουν ολόκληρο βαλιτσάκι με κοσμήματα της γιαγιάς μου και μητέρας μου (που τα περιέσωσαν με χίλια βάσανα από δύο πολέμους) και κάποια της αδελφούλας μου!

Αυτά για μένα είχαν μεγάλη συναισθηματική αξία που δεν αντικαθίστανται με τίποτα, με ότι αυτό συνεπάγεται! Αυτά τα κρατούσα για ώρα ανάγκης, ουδέποτε τα φόρεσα και συνηθίζω να φορώ ότι φτιάχνω με τα χέρια μου, που φυσικά δεν είναι από χρυσό, αλλά δεν με νοιάζει!

Ας φορέσουν χρυσαφικά οι περιέργως και ξαφνικά πλουτίσασες!

Ότι φτιάχνω το φτιάχνω με πολλή αγάπη κι’ ας ταξιδεύει ανά την υφήλιο ο ξαφρίσας τον ιδρώτα του παππού και πατέρα μου,… που με βλέπει και τα χάνει, γιατί ξέρει ποιος ήταν ο λόγος που δεν κίνησα κάθε νόμιμη διαδικασία!

Σήμερα σας έχω αυτό το βραχιολάκι με διάτρητες πετρούλες ματιού τίγρης. Ημιπολύτιμες πέτρες βρίσκετε άφθονες πίσω από τη πλατεία Καρύτση στην Αθήνα ή και στην Ιταλία αν πάτε καμιά εκδρομούλα. Δεν είναι ακριβές!

Εγώ έχω και τα κατάλληλα εργαλεία (πένσες, κοφτήρια κολλητάρια κ.λ.π.)και το παλεύω!

Αυτή τη φορά πήρα χαλκαδάκια επίχρυσα, έφτιαξα μία σειρά και για να γίνει πλουσιότερο πρόσθεσα άλλες δύο σειρούλες, τις οποίες ένωσα και έβαλα επίσης ένα επίχρυσο κούμπωμα! Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε! 

 Καλή επιτυχία!

 Δέσποινα Γρηγοριάδου

Degré 

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΧειροποίητη Κατασκευή
Επόμενο άρθροΣυλλογή Κατερίνας Μούσκα