Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

«Χρόνια πολλά στην κάθε Γυναίκα  ξεχωριστά,

 με σεβασμό στα δικαιώματά της και το ρόλο της»

Η σημερινή μέρα καθιερώθηκε και θεσμοθετήθηκε για να μας θυμίζει το σημαντικό ρόλο της Γυναίκας στο ρου της  ιστορία της ανθρωπότητας και αφετέρου για να μας κρατά συνεχώς σε εγρήγορση για όλα όσα πρέπει να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση της ισότητας και του αλληλοσεβασμού που μπορεί να θεωρούνται αυτονόητα αλλά ακόμα δεν είναι, σε όλα τα μήκη τα πλάτη του κόσμου αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της.

Γι αυτό και έχει  περισσότερη αξία σαν  μέρα μνήμης , παρά γιορτής.

Είναι όμως  ταυτόχρονα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια ελάχιστη υπενθύμιση για όλα όσα προσφέρουν οι γυναίκες στην καθημερινότητα και στο σύνολο της ζωής.

Στο πρόσωπο της γυναίκας που δεν είναι απλώς το άλλο φύλο,αντανακλάται η μάνα, η γυναίκα, η αδελφή , η φίλη, η συνάδελφος που σήμερα  περιμένουν δικαιωματικά, τουλάχιστον, μια καλή κουβέντα μας  αλλά και μια ευχή.

Χρόνια πολλά λοιπόν στην κάθε γυναίκα ξεχωριστά που αξίζει  το σεβασμό όλων,  τις ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια  αλλά και τη διαρκή αναγνώριση στον πολυσύνθετο και ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο της μέσα στην ιστορία αλλά και μέσα στην δοκιμαζόμενη καθημερινότητα της ζωής.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΓια τη γυναίκα-Τα γυαλιά που μας ταιριάζουν
Επόμενο άρθροΠεριβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος”