Έδεσσα

Γράφει: η Δέσποινα Γρηγοριάδου

Κάθε χρόνο του Αγίου Λουκά πήγαινα στην Έδεσσα, είναι πολιούχος της και τον γιορτάζουν με κατάνυξη. Ούτε 20.000 κατοίκους δεν έχει η Έδεσσα αλλά ο ζήλος και η εργατικότητα των Εδεσσαίων την έκαναν μία πασίγνωστη και πλούσια πόλη για την ιστορία της, τους καταρράκτες της και την όλη ομορφιά της!

Οι Καταρράκτες θα σας γοητεύσουν, στον παραδοσιακό οικισμό Βαρόσι θα χαρείτε  περίπατο και μικροαγορές από τα παζάρια, θα επισκεφθείτε οπωσδήποτε τις Αίγες που είναι η Αρχαία πόλη, ένα πικ-νικ στο Κιουπρί για τους ερωτευμένους είναι θαύμα, όσοι αγαπούν τα sports d’hiver θα πάτε ασυζητητί στο Καϊμακτσαλάν.

Οι Αιγιώτες ας επισκεφθούν το Info point, το κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών, πρέπει,… για να μαθαίνουμε! Μια εκδρομούλα στον υδροβιότοπο του Άγρα είναι ότι πρέπει! Η Εκκλησία του 14αι. της Κοιμήσεως είναι εκπληκτική.

Η ίδρυση του πανεπιστημιακού τμήματος Μουσειολογίας ξαναβάζει την Έδεσσα και τον Νομό Πέλλας στον χάρτη της 3βάθμιας εκπαίδευσης και παράλληλα θα ιδρυθούν σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Σκύδρα και Αριδαία προγράμματα 2 ετούς φοίτησης. Αυτά ας τα βλέπουν οι Αιγιώτες, ας μιμηθούν έστω λίγο την αγωνιστικότητα των Μακεδόνων.

Εξάλλου τα Βοδενά επί Βυζαντίου ήσαν πάντα μία αξιολογότατη πόλη επί της Εγνατίας οδού!

Για μένα η Έδεσσα είναι πολυαγαπημένη πόλη! Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε μια εκδρομή Βέροια-Νάουσα- Έδεσσα- Βεργίνα!

Στη Βεργίνα αξίζει να πάτε όχι μόνο για τα αρχαία, αλλά και για να τιμήσετε τη μνήμη του καθηγητή μας Ανδρόνικου που οι κόποι του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας εδικαίωσαν παγκόσμια με την ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα.

Έχετε την Αγάπη μου

Δ. Γ.

Προηγούμενο άρθροΑξίζει να ενημερωθεί κανείς
Επόμενο άρθροΔέκα διαδεδομένες λανθασμένες αντιλήψεις που αφορούν το αυξημένο σάκχαρο