Από τη: Μαριλού

Γρανίτα Καφέ (ή λεμόνι ή πορτοκάλι)

Υλικά

250 γρ. νερό

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. καφές εσπρέσο ή στιγμιαίος σουρωτός
(ή χυμός λεμονιού ή πορτοκαλιού)

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

2 κουταλιές άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το νερό με την ζάχαρη ανακατεύοντας να διαλυθεί. Αποσύρετε να κρυώσει. Φτιάχνετε τον καφέ, τον αφήνετε να κρυώσει. Φέρνετε τα 2 μείγματα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες να μισοπαγώσει.
Το βγάζετε, το ανακατεύετε με ένα πιρούνι να αφρατέψει γρανιταρισμένο.
Το μοιράζετε έτσι αφράτο σε μεταλλικά ή γυάλινα μπολ και τα αφήνετε στην κατάψυξη (ατομικά μπολ). Όταν έλθει η ώρα του σερβιρίσματος βάζετε επάνω 1 καλή κουταλιά συνταγή κρέμα γάλακτος χτυπημένη καλά με την ζάχαρη και με ένα μακρύ κουταλάκι.
(Έχει σημασία το πρώτο αφράτεμα γιατί θα ξαναπαγώσει αφράτη). Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλό Καλοκαίρι με όλες τις χαρές του και περισσότερη προσοχή και αγάπη για την βεράντα ή την αυλή μας. Με καλή παρέα σε απόσταση για προληπτικούς λόγους ο καθένας μας, για την χαρά και υγεία μας.