Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Αυτή τη φορά Αγαπημένοι μου πρόκειται για μία απόλυτα αληθινή ιστορία! 

Ανοίγοντας το σεντούκι της γιαγιάς βρήκα τη φωτογραφία του παππού της μητέρας μου (δηλαδή του προπάππου Γιώργου Γραμματικόπουλου – Γιατζιτζόγλου,  όπως έλεγαν οι Τούρκοι που σημαίνει: γιος του Γραμματικού-) και η αλήθεια είναι το χάρηκα πολύ!

Το χάρηκα τόσο πολύ, που αμέσως την έκανα καδράκι.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Ήταν γύρω στα 30 όταν ταξίδεψε από την Πόλη στη Χίο για να αγοράσει μαστίχα. Ήταν ποτοποιός και σε πολλά ποτά και liquers έβαζαν μαστίχα. Στη Χίο γνώρισε τη 18χρονη τότε Αντιόπη Καρρά, κόρη από πολύ πλούσια οικογένεια καραβοκύριδων. Τη ζήτησε, δεν του την έδωσαν γιατί ήταν … ηλικιωμένος και Πολίτης και αυτός την έκλεψε!

Δεν ήταν τυχερό όμως της Αντιόπης να ζήσει … πολλούς μήνες με τον άντρα που παντρεύτηκε! Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή, αφήνοντας έγκυο την Αντιόπη στη γιαγιά μου τη Δέσποινα που γεννήθηκε κοιλάρφανη!

Η Αντιόπη αν και χήρα δεν ξαναγύρισε στη Χίο, ούτε συγχώρεσε τους δικούς της! Έμεινε στη Πόλη, στη Χρυσοκέραμο και μεγάλωσε το παιδί της μόνη! Πάντα η γιαγιά μου το ‘χε καημό που δεν γνώρισε πατέρα και μεγάλωσε μόνο με μία μητέρα που αφιέρωσε τη ζωή της στο Θεό, στο παιδί της και στους συνανθρώπους της!

Στη Χίο σίγουρα θα έχω εξαδέλφια, υπάρχουν οικογένειες Καρρά και φωτογραφίες της προγιαγιάς μου έχω πολλές!… Δεν το επιχείρησα!

Έχετε την Αγάπη μου!

Δ. Γ.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροTα Κηροπήγεια
Επόμενο άρθροΑπό το σεντούκι της γιαγιάς!