Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο

Μέχρι και σήμερα η Κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρύνει τους καταληψίες των διαφόρων κτιρίων που είναι ιδιοκτησίες υπουργείων Δήμων και ιδιωτών ακόμη. Ο Σύριζα στηρίζει τις καταλήψεις αυτές και σήμερα κρύβεται πίσω από τα κλειστά σχολεία που είναι υπό κατάληψη.

Δεν μπορώ να φανταστώ ένα πολιτικό και μάλιστα της Αριστεράς να στέλνει το παιδί του στο ιδιωτικό σχολείο και παράλληλα να στηρίζει τις καταλήψεις των δημοσίων σχολείων. Από την ασφάλεια που το παιδί του πηγαίνει σε σωστό σχολείο να βγαίνει στην T.V.και να στηρίζει τα κλειστά σχολεία.

Τα παιδιά έχουν δίκαια αιτήματα λένε. Και λοιπόν; Δεν έχουν συνδικαλιστικά όργανα να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους;

Τι απαντούν αυτοί οι Αριστεροί κύριοι στους γονείς των παιδιών που δεν έχουν την δυνατότητα να τα στείλουν σε καλά ιδιωτικά σχολεία στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους να πάνε στο σχολείο και να μη χάσουν τα μαθήματά τους και ιδιαίτερα εκείνοι που είναι στα Λύκεια;

Άλλωστε η δημόσια Εκπαίδευση είναι ο μοναδικός δρόμος προς την κοινωνική ισότητα και καλό σχολείο είναι το ανοιχτό σχολείο. Πάντα θα πρέπει να έχουμε κατά νουν το “Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στους αγώνες”. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτό ήταν το σύνθημα της Αριστεράς τα μεταπολιτευτικά χρόνια, και μου φαίνεται πως δεν ήταν τυχαίο.

Προηγούμενο άρθροΟι φωτογραφίες δείχνουν την ξεφτίλα της εξυγίανσης στον αγώνα ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Επόμενο άρθροΠάρτε μια γεύση από τα ρουσφέτια στη χώρα μας