Δημοσιεύουμε το άρθρο στο δικό μας site, για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας και να μην τους ταϊζουν σανό Playmobil με τις Πανεπιστημιακές σχολές στο Αίγιο

Του Ηλία Ασπρούκου Περιβαλλοντολόγου

Πολλοί είναι εκείνοι που πανηγύρισαν παρουσιάζοντας ως νίκη την παραμονή των Πανεπιστημιακών σχολών στο Αίγιο. Δηλώσεις διθυραμβικές όπως «τα ΤΕΙ δεν κουνιόνται από το Αίγιο» είδαν το φως της δημοσιότητας, ανάψανε βεγγαλικά για την παραμονή των δύο σχολών…, έλα όμως που τα βεγγαλικά σίγησαν και το γέλιο διαδέχθηκε το κλάμα. Όπως σε όλες τις κωμικοτραγικές καταστάσεις έτσι και σε αυτή.

Το τμήμα της Φυσικοθεραπείας φεύγει από το Αίγιο και πάει στην Πάτρα, αναμενόμενο για κάποιους, έκπληξη για κάποιους άλλους… Σημασία έχει πως ο Περιφερειάρχης ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση για το ΑΕΙ δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα… Αν μπορούσε να κάνει κάτι θα έκανε και για τον τόπο του, όπου η Αιτωλοακαρνανία ξεγυμνώθηκε από τις πανεπιστημιακές πια σχολές. Πάμε παρακάτω, 4 Βουλευτές έχει η Νέα Δημοκρατία, Τσιγκρή, Κατσανιώτη, Φωτήλα, Αλεξοπούλου. Ο Κατσανιώτης και η Αλεξοπούλου – απ΄ ότι γνωρίζω- δυσκολεύτηκαν να συμφωνήσουν αρχικά, παρότι η τελευταία έχει καλό κονέ με την Υπουργό Παιδείας. Για μένα η πρωτογενής αντίδραση τους δείχνει τον τρόπο σκέψης, τα μετέπειτα … σπερνά είναι προϊόντα συμβιβασμού και κατακραυγής.

Θεωρώ την πανεπιστημιακή σχολή τούτη τη στιγμή σαν το μόνο μέσο ανάπτυξης της περιοχής, ζωοδότρας δύναμης και εισροής χρήματος. Όμως δεν αρκεί μια σχολή να φέρει την Άνοιξη στην πόλη αυτή.

Το ΑΕΙ δίνει μια δυναμική στην Αιγιώτικη οικονομία, γεγονός αδιαμφισβήτητο όμως παρά ταύτα θα πρέπει οι ταγοί της πόλης να καθίσουν κάτω και να σκεφτούν ποια μέσα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε η οικονομία της Αιγιάλειας να ανέβει.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώντας τα δημοτικά συμβούλια και την κατάσταση που επικρατεί σε αυτή βλέπω πως ο καθένας λειτουργεί με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και όχι για το συμφέρον μιας τεράστιας περιοχής σαν αυτή της Αιγιάλειας που ξεκινά από την Αιγείρα και καταλήγει ως τον Ψαθόπυργο με τεράστια ποιοτικά χαρακτηριστικά… Τι να πει κανείς για την ρυμοτομία της; Για τα είδη που καλλιεργούνται; Για τα παραδοσιακά ελαιοτριβεία ή για τα οινοποιία με τις διεθνείς διακρίσεις. Άλλες περιοχές δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που έχουμε και όμως κάνουν τα πάντα να αναδείξουν τον τόπο τους. Την ώρα που όλοι όσοι επιλέχθηκαν να σώσουν την δοξασμένη Αιγιάλεια, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να την οδηγήσουν στο απόλυτο τέλμα.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε σοβαρά τι είναι εκείνο που πάει πίσω την περιοχή μας και να το αλλάξουμε, μακριά από μικροπολιτικά οφέλη, συντεχνιακές συμπεριφορές και παραλογισμούς. Τα ΑΕΙ και η παραμονή τους είναι κάτι το ελάχιστο μπροστά σε όλα εκείνα που θα μπορούσε να κάνει η Αιγιάλεια. Με σκοπό να αναδειχθεί ο χώρος της Χαρτοποιίας και να υπάρξει οικοτουριστική ανάπτυξη εκμεταλλευόμενοι όλα τα μέσα που υπάρχουν και εκείνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

Από κοκορομαχίες χορτάσαμε καιρός να δούμε την Αιγιάλεια να παίρνει τη θέση που της αξίζει.

Καλά μυαλά παιδιά … Γιατί ό,τι ρίχνεις στην κάλπη το βρίσκεις στο πιάτο σου για μια τετραετία.

Bλέπετε λοιπόν, αγαπητοί μου συμπολίτες, ότι με τη συμπεριφορά τους συμπολίτευση και αντιπολίτευση λίγο έλειψε να σας αφήσουν χωρίς προϋπολογισμό, με συνέπεια όλα να πάνε πίσω, χωρίς ΑΕΙ με τη μισή Μητροπόλεως ναρκοθετημένη και με μια κεντρική πλατεία το Χάνι της Γραβιάς.

Πρώτο ψέμα που σας είπαν ήταν ότι το τμήμα φυσικοθεραπείας δεν φεύγει με τίποτα από το Αίγιο (επίσημη δήλωση υπευθύνου της Δημοτικής αρχής). Από την άλλη η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας (17/5/2021 Πρώτη) άφησε να εννοηθεί ότι θα βοηθήσει ο Περιφερειάρχης με προγραμματική σύμβαση να μείνει το τμήμα στο Αίγιο. Ο άνθρωπος δεν μπόρεσε να σώσει τα τέσσερα τμήματα στην πατρίδα του (Ηλεία – Αιτωλοακαρνανία), θα σώσει εμάς; Λίγο αστεία μου φαίνονται όλα αυτά.

Πρέπει να καταλάβουμε πως η ακύρωση της απόφασης δεν μπορεί να γίνει με τρίχες και φούμαρα, με ευχολόγια και επιτροπές του ποδαριού. Το θέμα πρέπει να φτάσει στον πρωθυπουργό απευθείας από τους βουλευτές. Όποιος δεν έχει τα κότσια να κάνει παρέμβαση στον ίδιο τον πρωθυπουργό (όπως έκανα εγώ επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και στείλαμε τότε τον Υπουργό Παιδείας περίπατο) και κοιτάζει να αποφύγει, να φροντίσετε να τον ξαναβγάλετε βουλευτή με την απερισκεψία των Αιγιαλέων. Η κλαψούρα δεν ωφελεί, η ωριμότητα βοηθάει. Εμπρός, λοιπόν, για έναν αγώνα πιο ενεργό και ουσιαστικό για το Αίγιο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι το κρυφτό, που παίχτηκε στο Δ.Σ του προϋπολογισμού, δεν ωφελεί σε τίποτα. Πας εκεί και παρουσιάζεις την άποψή σου όποια κι αν είναι αυτή και πλειοψηφείς ή μειοψηφείς. Η απουσία, που ισοδυναμεί με την λευκή ψήφο, είναι δειλία και πρέπει να τιμωρηθεί από τους δημότες σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.

Αγαπητέ Χρήστο, καλέ μας φίλε, εδώ κάνεις ένα σοβαρό λάθος που το έχεις ξανακάνει. Λάθος όμως επαναλαμβανόμενο παύει να είναι λάθος, λέει η λογική και ο κανόνας. Τώρα πλέον ήρθε η σειρά σου να κάνεις το ίδιο λάθος, στο οποίο υπέπεσε και ο φίλος Δημήτρης Καλογερόπουλος πρόσφατα και τώρα το πληρώνει.

Προηγούμενο άρθροΠολιτική με μπλε και πράσινους κόκκους!
Επόμενο άρθροΑυτά που ΔΕΝ δημοσιεύουν όλοι οι άλλοι