Γράφει: η Δέσποινα Γρηγοριάδου-Ασπρούκου

Δεν περιμένω κανένα διακύβευμα, δηλ. δεν περιμένω ούτε να χάσω αλλά και ούτε να κερδίσω προσωπικά κάτι, γράφοντας το κείμενο αυτό!

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν, κάποιοι βγήκαν δικαιολογημένα, άλλοι κατά τύχη και παρ’αξίαν, πάντα υπάρχουν μετεκλογικά πικρίες αλλά μετά όλοι κάθονται στα αυγά τους σαν κοτούλες και ξεχνούν εύκολα, διότι εύλογα παρασύρονται και ξεχνιούνται στα καθημερινά προβλήματα του αγώνα της ζωής!

Θα μπορούσα να γράψω αυτό το κείμενο προ των εκλογών και μετά να βάλει ο άνδρας μου υποψηφιότητα, δεν το’ κανα!

Τι νόημα εξάλλου θα είχε να δημιουργήσω πρόβλημα, οι εποχές και η πείρα της ηλικίας μας δεν μας επιτρέπει αντιπαραθέσεις, ούτε και ξεπούλημα ενός περιουσιακού στοιχείου για τον προεκλογικό αγώνα που θα’ ναι εις βάρος των παιδιών μας!

Ο λόγος που τα γράφω αυτά (και είναι πρωτοβουλία καθαρά δική μου) είναι γιατί πάντα ήθελαν οι νεώτεροι να μάθουν τι ακριβώς έχει προσφέρει ο σύζυγος μου Ηλίας Ασπρούκος στον γενέθλειο τόπο μου και είναι βεβαίως κάτι θεμιτό!

 • Γκρέμισμα των ερειπίων- σταφυδαποθηκών για να γίνει χώρος περιπάτου και αναψυχής, επί εποχής που ήταν Διευθυντής Γραφείου Υπουργού Δημ. Έργων και επί δημάρχου Γεωργίου Παναγόπουλου.
 • Συνεχείς εξυπηρετήσεις Αιγιωτών σε δίκαια αιτήματά τους από το γραφείο του Υπουργού και μέσω Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους υπαλλήλους του ΥΠΕΧΩΔΕ (ΥΠΟΜΕΔΙ).
 • Βοήθεια στον κήπο για τον δάσκαλό του Μέγαρη, καθώς και για τον βιολογικό καθαρισμό λόγω της ειδικότητάς του.
 • Προσωπική βοήθεια στους σεισμοπλήκτους.
 • Τοποθέτηση εξαδέλφου μας Μηχανικού κ. Πολύδωρου Σταυρόπουλου μέσω Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως Προϊσταμένου στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτου Αιγίου, προκειμένου ο κόσμος να εξυπηρετείται άμεσα(δάνεια, κλπ.)
 • Προσωπική παρέμβαση του συζύγου μου στον επί μία 40ετία φίλο του Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, για να παραμείνουν τα ΤΕΙ στην πόλη μας. Κοινοποίησε επιστολή του στον τοπικό τύπο. Μη μου πείτε πως… άλλοι το επέτυχαν αυτό; Πότε και που εγνώρισαν τον Αντώνη Σαμαρά;
  Ο τότε Πρωθυπουργός κράτησε τότε τα ΤΕΙ στο Αίγιο γιατί εκτιμά τον σύζυγό μου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη μένουν ανοίκιαστα γύρω στα 100 διαμερίσματα και παραπάνω.
 • Εφημεριδο-Περιοδικό έντυπο ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝ ΑΙΓΙΩ και μετά ηλεκτρονικό που μας κόστιζε γύρω στις 1300 euros μηνιαίως σε ιδιόκτητο χώρο, για την προβολή του Αιγίου και Αιγιάλειας, αλλά και των Αιγιαλέων.
 • Οργάνωση Ομίλου Ε.Ο.Κ.Α. (Εκπολιτιστικός Όμιλος Καλλιθέας Αιγίου).
 • Υπηρετούντες στην Αθήνα με τον σύζυγό μου, ερχόμασταν ανελλιπώς κάθε Σαββατοκύριακο οικογενειακώς επί πολλά χρόνια και συντηρούσαμε σπίτι στον α’ όροφο του πατρικού μας Παύλου Μελά 23.
 • Ο άντρας μου έδιδε πάντα τον οβολό του στην Εκκλησία και σε τοπικούς συλλόγους.
 • Καταγραφή όλων των μεταναστευτικών δαιδάλιων πουλιών στην Αλυκή και ειδική στήλη στο εφημερδοπεριοδικό μας «Νέοι Καιροί εν Αιγίω», δουλειά δύσκολη και επίπονη και προτροπή του για καθαρισμό του συγκεκριμένου υδροβιοτόπου με συγκεκριμένο τρόπο για να μη πληγούν οι φωλιές των πουλιών.
 • Προσωπική του Αρθρογραφία στον Τοπικό Τύπο και στο site του για Δημοτικά θέματα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
 • Αφιλοκερδώς προβάλλουμε πρόσωπα μέσω του site μας www.neoikairoi.gr και στην T.V. μας.
 • Τέλος θα συμπληρώσω πως διαχειρίζομαι εγώ τις ομάδες «Νέοι Καιροί εν Αιγίω» και «Κοινόν των Αχαιών», ασχολούμαι σοβαρά με την Ιστορία του Αιγίου γράφοντας άρθρα, καθώς και με το πολύτιμο μας προϊόν τη μαύρη Κορινθιακή σταφίδα.
  Επίσης έχω δραστηριοποιηθεί για συναντήσεις με τους παλιούς συμμαθητές του συζύγου μου στο σπίτι μας και έξω, με επιδιωκόμενο στόχο τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των παλιών Αιγιωτών.

Δεν μπορώ όμως να παραλείψω τα προσόντα του συζύγου μου, χωρίς ίχνος υπερβολής κυρίως για τους νέους ανθρώπους της κοινωνίας μας αλλά και τους παλιούς που πολλές φορές δεν τους βοηθάει η μνήμη τους:

 1. – Έχει ασκήσει επί 30 χρόνια διοίκηση από πολύ χαμηλά κλιμάκια, από μεσαία αλλά και πολύ ανώτερα σε επίπεδο Υπουργείων. Έχει χρηματίσει ως Δ/ντής επί πολλά χρόνια σε σημαντικές περιβαλλοντικές θέσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Χωροταξίας και μάλιστα με σαφείς αποφάσεις υπεροχής από το Διοικητικό Εφετείο.
 2. –Διετέλεσε δύο φορές στη θέση Δ/ντή Υπουργού σε δύο υπερυπουργεία (Μεταφορών επικοινωνιών και Περιβάλλοντος-Χωροταξίας) και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία με άριστα αποτελέσματα για την πολιτική ηγεσία και την κοινωνία.
  Θα μείνει χαρακτηριστική η φράση του Υπουργού Ν. Ζαρντινίδη απευθυνόμενος στον συζυγό μου και Δ/ντή του γραφείου του: «Δεν μπορώ να καταλάβω βρε Ηλία πως κατορθώνεις και όλοι είναι ευχαριστημένοι ακόμα και αυτοί που δεν μπόρεσες να βοηθήσεις».
 3. –Επί 35 χρόνια εκλεγόταν στο Ανώτατο Όργανο αυτών των υπουργείων που ήταν το υπηρεσιακό και Πειθαρχικό Συμβούλιο. Οι εκλογές εγένοντο πανελλαδικά κάθε 2 χρόνια όπου εκλεγόταν πρώτος. Ήτοι πρώτευσε σε 12 εκλογικές αναμετρήσεις και εν υπήρξε σε όλη την θητεία του καμία προσφυγή στα δικαστήρια εναντίον του, για τις κρίσεις του από κρινόμενους Δ/ντές ή απλούς υπαλλήλους. Μπήκε στο Υπουργείο ως εκπρόσωπος των εργαζομένων και αποχώρησε με την ίδια ιδιότητα.

 4. –Υπηρέτησε στο κατ’ εξοχήν τεχνικό Υπουργείο (Μηχανικών) και ως περιβαλλοντολόγος κατόρθωσε να επικρατήσει του συνόλου των Μηχανικών στις εκλογές.
 5. –Ήταν ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που εξέδιδε κάθε χρόνο έγκριτο περιοδικό της Αθήνας.
 6. –Πάντοτε ήταν στις προθέσεις του να βοηθήσει την πόλη του Αιγίου και κατ’ επέκταση τον Δήμο προσφέροντας την δουλειά του και πάντα έλεγε ότι για οποιαδήποτε προσφορά του το 70% θα πήγαινε στον φορέα ενασχόλησής του και μόνο το 30% σ’ αυτόν τιμής ένεκεν.
 7. –Δεν πιστεύω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή άτομα στο Αίγιο με τα προσόντα του συζύγου μου και εδώ οφείλω να τονίσω και τον καλό του χαρακτήρα. Πάντοτε πιστεύαμε στην αξιοκρατία και όχι στη συναλλαγή και στο τι μου δίνεις, τι σου δίνω. Περιμένω να δω ποια άτομα και με ποια προσόντα θα καταλάβουν τις καίριες θέσεις στη νέα Δημαρχία για να μπορέσω να βάλω τον πραγματικό βαθμό στην απλή αναλογική του Αλ. Τσίπρα. Θα χειροκροτήσω άτομα με περισσότερα προσόντα. Σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουμε το μνημόσυνο της απλής αναλογικής και της συναλλαγής.

Σας ευχαριστώ

Δέσποινα Γρηγοριάδου-Ασπρούκου

www.asproucos.gr

Προηγούμενο άρθροΠάρτε μια γεύση από τα ρουσφέτια στη χώρα μας
Επόμενο άρθροΦιλοτελισμός