Τέλος της θερινής περιόδου για τα Σελιανίτικα, με πολύ διαφορετική εικόνα όχι μόνο σε σχέση με τη περσινή εφιαλτική περίοδο αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με αποκλειστική μέριμνα του Προέδρου κου Γεωργίου Ρόζου σε συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους και τις οικείες δημοτικές υπηρεσίες, τα Σελιανίτικα φέτος έδειξαν μια καλύτερη όψη που ανταποκρίνεται σε μια περιοχή που θεωρείται κατ’ κατεξοχήν τουριστική.

Εξαρχής, στόχος του ίδιου του Προέδρου ήταν από την επόμενη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στην κοινότητα η βελτίωση της καθημερινότητας. Και σταδιακά βήμα – βήμα μαζί με τις δημοτικές υπηρεσίες, τους τοπικούς αντιδημάρχους και τους εθελοντές επιτεύχθηκε το ζητούμενο, δηλαδή, να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα και παράλληλα η ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Ιδιαίτερα, αυτό το καλοκαίρι τις αλλαγές αυτές σχολίασαν θετικά το σύνολο τόσο των ντόπιων όσο και των τακτικών παραθεριστών, που ερχόμενοι για τις διακοπές τους στην περιοχή είδαν τα Σελιανίτικα πιο ανθρώπινα, καθαρά και φωτεινά.

«Η καθημερινότητα είναι πρωταρχικής σημασίας και εκεί φέτος πιστεύω ότι κερδίσαμε το στοίχημα» αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος της κοινότητας επισημαίνοντας επίσης ότι «σημαντικό είναι να υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται οι σωστές δημοτικές υπηρεσίες και οι σωστές δημοτικές υποδομές στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κάθε μέρα, γινόταν και ένα σημαντικό βήμα για την καλυτέρευση της καθημερινότητας. Το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά στα Σελιανίτικα μέσα στο καλοκαίρι δεν έγινε ούτε μια φορά διακοπή στην υδροδότηση της κοινότητας αποτελεί επισφράγισμα της πολύ καλής δουλειάς που συντελέστηκε από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης σε συνεργασία με τον Πρόεδρο. Το ότι οι κάδοι στην παραλία είχαν περιοριστεί και για πρώτη φορά στα χρονικά εφαρμόστηκε ξεχωριστή διαλογή των οικιακών χρηστών από τα απορρίμματα των επιχειρηματιών αποτελούσε πλάνο διαχείρισης που εκπονήθηκε τη χειμερινή περίοδο μεταξύ του Προέδρου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Νίκου Καραΐσκου, της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου και τους τοπικούς επιχειρηματίες με επιτυχή -κατά γενική ομολογία- αποτελέσματα. Τα προβλήματα λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού αντιμετωπίστηκαν από άκρη σε άκρη της κοινότητας, με την υψηλή επίβλεψη – μέριμνα του Προέδρου σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ομοίως, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης σε φθορές υποδομών όπως η επιδιόρθωση του πεζοδρομίου στην παραλιακή οδό, η αντικατάσταση των χαλασμένων πλακών στην παραλιακή πλατεία, η ανακατασκευή του κατεστραμμένου τμήματος στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, ο Πρόεδρος σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου φρόντισαν για τον καθαρισμό των παραλιακών ακτών, με την απομάκρυνση των παρατημένων λέμβων και τον καθαρισμό του υπαίθριου χώρου του άλσους (με την τοπική ονομασία «Δασύλλιο») από την αυτοφυή βλάστηση.

«Συνεχίζουμε με ευθύνη, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα το έργο μας στην κοινότητα» καταλήγει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σελιανιτίκων κος Γεώργιος Ρόζος και ευχαριστεί για την στήριξη σε τρέχοντα θέματα της κοινότητας τους Αντιδημάρχους κ.κ. Νίκο Καραΐσκο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο και Παναγιώτη Ανδριόπουλο.

Επιτυχία ακόμη αποτελεί και η δραστηριοποίηση του εθελοντικού δυναμικού, πρωτοβουλία του Προέδρου με τη δράση “Νοιάζομαι και Δρώ για τον Τόπο μου“, που συνείσφερε ιδιαίτερα στον καθημερινό καθαρισμό του χωριού και όπως σχολιάζει εύστοχα κάτοικος του χωριού “άμα έχεις Πρόεδρο που νοιάζεται για το χωριό του, εννοείται και θα υπάρχουν εθελοντές“.

Προς ενημέρωση των κατοίκων με την αριθ. 01/2020 απόφαση του Προέδρου της Κοινότητας Σελιανιτίκων κου Γεωργίου Ρόζου, η οποία αναρτήθηκε στο Πρόγραμμα Διαύγεια με ΑΔΑ: 9ΡΓ0Ω6Χ-8ΡΜ και είναι σε ισχύ από τις 4 Σεπτεμβρίου, καθήκοντα αναπληρωτή αυτού ορίζεται να ασκεί η τακτική σύμβουλος κα Βασιλική Θεοδωροπούλου.

Προηγούμενο άρθροΣαν τον σκύλο με τη γάτα
Επόμενο άρθροΟι γυναίκες προτιμούν άνδρες με κοιλιά αντί με six-pack!