Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Οδοιπορικό στο Περτούλι
Συντάχθηκε από Δέσποινα Γρηγοριάδου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο υπέροχο πανεπιστημιακό δάσος του Περτουλίου (που σε ομορφιά, χλωρίδα και ποικιλομορφία δασικών φυτών και δένδρων,… ίσως ξεπερνά και αυτά των Άλπεων-Αυστριακών και Ελβετικών- απλά δεν έχει πολυδιαφημιστεί)… η συνάντηση των προ 40ετίας αποφοίτων του τμήματος Δασ. και Φυσικού Περιβάλλοντος της Ανωτάτης Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πριν 40 χρόνια οι ώριμοι αυτοί και έμπειροι στην επιστήμη τους άνθρωποι (εκ των οποίων ήταν και 2 κυρίες) ήσαν νεαροί φοιτητές που έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση! Υπήρχαν κοιτώνες όπου κοιμόντουσαν και χώροι εστίασης όπου έτρωγαν, μετά το μάθημα μέσα στο δάσος! Τότε μόνο η παρουσία των φοιτητών που έκαναν έντονη τη παρουσία τους με τα γέλια και τις φωνές τους… έδινε ζωή στο χωριό!

Υπήρχε μόνο ένα μικρό ξενοδοχειάκι και τώρα είναι γεμάτο ωραία παραδοσιακά ξενοδοχεία και ταβέρνες. Στην υπέροχη δε διαδρομή από τα Τρίκαλα-Πύλη στο Περτούλι… εύποροι Λαρισινοί και Τρικαλινοί έκτισαν ωραιότατες βίλλες, μέχρι χώρος για ιππασία υπάρχει!

Όλοι οι Γεωτεχνικοί παλιοί συμφοιτητές μαζεύτηκαν, όλοι ήσαν καταχαρούμενοι και συγκινημένοι,… οι περισσότεροι παντρεμένοι με Θεσσαλονικιές,… διότι ερωτεύτηκαν φοιτητές και το αντάμωμα πέτυχε όπως ακριβώς το περιμέναμε, με πολύ γλέντι, χορό, πολύ τσίπουρο, πίτες τοπικές, πολλά ψητά και… πατσά!

Τρεις μέρες αξέχαστες με εκδρομούλες στο Νεραϊδοχώρι και στη Πύλη για καφέ και για να αγοράσουμε μέλι και σπιτικά ζυμαρικά!

Η φύση δε γεμάτη από κωνοφόρα πεύκα και έλατα! Μια μαγεία!

Η… υπόσχεση για ένα δεύτερο αντάμωμα που θα γίνει είναι επιβεβλημένη, τα e-mails μας διαθέσιμα και η οργάνωση σχεδόν έτοιμη!

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Δέσποινα Γρηγοριάδου Email:dgrigoriadou@neoikairoi.gr

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην Ανάληψη.


Κόρη του Φωκίωνος και της Χριστίνας Γρηγοριάδη εκ Κωνσταντινουπόλεως.

-Φοίτησε στο Ελληνοελβετικό δημοτικό Αγλαΐας Σχοινά και στη συνέχεια στο Ελληνογαλλικό κολλέγιο Calamari. Αυτό ήσαν δύο ιστορικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

-Από μικρή είχε μία ιδιαίτερη κλήση στον γραπτό λόγο και πήρε από την Εθνική Τράπεζα το Πρώτο βραβείο στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση που έγραψε με θέμα: «Η Αποταμίευση».

-Είχε κλήση επίσης στην Ιστορία, στη Γεωγραφία, με αποτέλεσμα αργότερα να γίνει επίτιμο μέλος του National Geographic.

-Γνωρίζει άριστα Γαλλικά με δίπλωμα από τη Γαλλική Λαϊκή Αποστολή(Μission Laique Francaise).

-Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά.

-Φοίτησε στο Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe αλλά δεν ολοκλήρωσε το εντατικό τμήμα σπουδών, διότι παντρεύτηκε 19 ετών. Είναι αλήθεια ότι τη θλίβει πολύ το γεγονός ότι άφησε τη Γερμανική γλώσσα και το πιάνο που η μητέρα της(πολύ καλή πιανίστα) την εκπαίδευε.

-Από πολύ μικρή ζωγράφιζε, κεντούσε και έγραφε ποιήματα. Σκέπτεται να εκδώσει τη πρώτη ποιητική της συλλογή.

-Από βιώματα που έχει και λόγω της έφεσης της στις ξένες γλώσσες, καταλαβαίνει και Ιταλικά και Τουρκικά, αλλά δυσκολεύεται να μιλήσει! Στόχος της είναι να μάθει και πιστεύει φανατικά στη δια βίου μάθηση.

-Εργάσθηκε στη Γερμανική Καπνεμπορική Εταιρεία Intertab, S.A και στην Αμερικάνικη Καπνεμπορική Εταιρεία Gretoba, S.A, καθώς και στη ΔΕΗ με σύμβαση.

-Μετά διορίσθηκε στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων σαν Μεταφράστρια-Διερμηνέας και συνταξιοδοτήθηκε με 22 χρόνια υπηρεσία.

-Είναι παντρεμένη με τον Γεωτεχνικό- Περιβαλλοντολόγο Ηλία Ασπρούκο, προϊστάμενο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και έχει μία κόρη τη Χριστίνα, πτυχιούχο Γαλλικής Φιλολογίας, και μία εγγονή 4 ετών τη Μαριάννα.

-Εκλεγόταν επί σειρά ετών με τη ΔΑΚΕ που ήταν ιδρυτικό μέλος στην ΠΟΣΥΠΕΧΩΔΕ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων).

-Έλαβε μέρος ως εκλεγμένη σύνεδρος σε 3 συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας περισσότερο για αλλαγή απόψεων και λιγότερο από «κομματικό χρέος», δεδομένου ότι διαφωνεί σε πολλά, ιδιαίτερα δε σε γυναικεία θέματα, περιβάλλοντος και εργασιακά!

-Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Τέχνης μη Δυτικών Χωρών, Ζωγραφική και Χρωματολογία, Επικοινωνία-Δημόσιες Σχέσεις και Εικαστικό Κόσμημα, στο ATHENS COLLEGE OF FINE ARTS(University of Bolton) και πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια που αφορούν τη Τέχνη. Κάνει συνέχεια οδοιπορικά που αφορούν τη Τέχνη των Λαών και αρθρογραφεί.

-Είναι συνεργάτης στο εφημεριδοπεριοδικό «ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΝ ΑΙΓΙΩ» όπου εκδότρια είναι η κόρη της.

-Η κατασκευή του Εικαστικού Κοσμήματος ιδιαίτερα τη συγκινεί και ήδη έκανε μία επιτυχή έκθεση στη ΧΕΝ Γλυφάδας.

-Από μικρό παιδί δούλευε (παράλληλα με το σχολείο) στο δικηγορικό γραφείο του παππού της ποινικολόγου Εμμανουήλ Λεωνίδα.

Προηγούμενο άρθροΟδοιπορικό στο Βερολίνο
Επόμενο άρθροΟδοιπορικό στα Μικρασιατικά παράλια