Γεννημένος στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου του 1970 με μητέρα την Μαρίνα Χ. Καφούσια καθηγήτρια Μουσικής στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου και πατέρα τον Παναγιώτη Ν. Παπαδόπουλο Επιχειρηματία, έχει δύο αδέρφια τον Νίκο και την Ουρανία-Άννα . Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σταθοπούλου και έχει δύο αξιαγάπητους γιους, μαθητές ακόμα. Μεγάλωσε μέσα σε μελωδίες λόγω της μητέρας του, που του έδωσε το έναυσμα για πλούσιες μουσικές σπουδές, οκτώ χρόνια στο πατραϊκό ωδείο κλασικής κιθάρας, πιάνου, αρμονίας σολφέζ και μαθήματα κορνέτας στην Φιλαρμονική Αιγίου. Παράλληλα μαζί με το πνεύμα ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τον αθλητισμό και την πυγμαχία, βάρη, στίβο, τένις, tzet ski.

Το μεγάλο του πάθος ήταν η ταχύτητα και οι μηχανές που υπεραγαπούσε. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Ως μαθητής έλαβε αριστεία και βραβεία και για τα έξι χρόνια του γυμνασίου και λυκείου και αποφοίτησε με το βαθμό του 19 και 5/11. Επιμελής ως μαθητής αλλά και με η φροντίδα και αρωγή των γονιών του, είχαν ως αποτέλεσμα να εισαχθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά στην ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη Εμπορική) και να σπουδάσει στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων με ειδίκευση στη λογιστική και χρηματοδοτική διοίκηση. Μαζί με το πτυχίο του έλαβε την άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος από το οικονομικό επιμελητήριο της Ελλάδας. Επίσης με τα τόσα χρόνια ενασχόλησης στο χώρο του αυτοκινήτου έχει λάβει και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του μηχανικού αυτοκινήτων.

Το γεγονός της απώλειας και των δύο γονιών του σε διάστημα μόλις δύο χρόνων, στα 22 του χρόνια τον ανάγκασε να πάρει από πολύ νωρίς τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης στα χέρια του, ανακόπτοντας το όνειρο για περαιτέρω σπουδές, Master και επαγγελματική σταδιοδρομία στην Αμερική . Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις προς την πατρίδα υπηρετώντας ως έφεδρος υπαξιωματικός (Λοχίας) του Ελληνικού Στρατού για δέκα οχτώ μήνες. Από το 1990 πρωτοασχολήθηκε με το πρατήριο υγρών καυσίμων της οικογενείας (το παλαιότερο πρατήριο στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή που χρονολογειται πολλά χρόνια πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και το είχε δημιουργήσει ο παππούς του Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος στην Πλατεία Αγίας Λαύρας ) και στη συνέχεια με το εμπόριο αυτοκινήτων, το κατάστημα ανταλλακτικών και το συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί έως και σήμερα. Παράλληλα συντηρεί τις αγροτικές καλλιέργειες που κατέχει και εμπορεύεται τοπικά αγροτικά προϊόντα παραγωγής του . Στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία μια μικρής οικογενειακής τουριστικής επιχείρησης καταλυμάτων στο Λόγγο Αιγιαλείας. Τρεις γενιές έμπορος, το Γενάρη 2017 ψηφίστηκε από το 70% των επιχειρηματιών και Εμπόρων της Αιγιαλείας Πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Τον Οκτώβρη του 2017 ψηφίστηκε σε μια εξόχως τιμητική θέση, ως μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου νδ Ελλάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου & Ιθάκης . Θέση που κατέχει ως σήμερα. Στις 31 Ιανουαρίου του 2020 οι Έμποροι της Αιγιάλειας τον επανεκλέγουν και πάλι Πρόεδρο του Εμπορικού Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των Εμπόρων της Αιγιάλειας που πλήττονται όχι μόνο οικονομικά την τελευταία δεκαετία αλλά και λόγω των πρωτόγνωρων καταστάσεων που βιώνει η ανθρωπότητα με τον Covid-19. Πιέζει, διεκδικεί & αγωνίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, κάνει μαζί με την ομάδα δράσεις πρωτότυπες, καινοτόμες αλλά και κοινωνικές για ένα ομορφότερο, πιο ανθρώπινο και Εμπορικότερο Δήμο, ώστε να μπορέσει να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο. Τέλος, δίνει καθημερινούς αγώνες μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΕΣΠ σε δευτεροβάθμιο όργανο και της ΕΣΣΕ σε τριτοβάθμιο, όπου ψηφίζεται τα τελευταία χρόνια ανελλιπώς ως εκλέκτορας.

Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Προηγούμενο άρθροH Γλώσσα του Σώματος
Επόμενο άρθροΤα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου