Από τον Κ.Π.

«Μεγάλη μεταγραφή και σπουδαία κίνηση, γιατί είναι ένας παίκτης που πιστεύω ότι ταιριάζει με τον Ολυμπιακό και με την εμπειρία και την προσωπικότητα που διαθέτει θα κάνει τη διαφορά. Ήθελε ένα τέτοιο όνομα ο Ολυμπιακός σε αυτή την θέση μετά την αποχώρηση του Ομάρ και νομίζω ότι κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό.

Ο Ραφίνια θα είναι και παίκτης και προπονητής μέσα στο γήπεδο και θα βοηθήσει την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε το ξέρουμε καλά, ότι ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια έχει τον τρόπο του να φέρνει μεγάλους παίκτες και να κάνει κινήσεις όχι μόνο εντυπωσιασμού, αλλά και ουσίας».

Και αυτές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, ήταν απόλυτα επιτυχημένες και αυτό φάνηκε με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα και στην Ελλάδα με το πρωτάθλημα που πήρε, αλλά και στην Ευρώπη με την πορεία που ήταν εξαιρετική».

Για τον Μαρτίνς και τον Ζεζούς είπε:

Ο προπονητής μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε τα πάντα. Πως είναι ο σύλλογος του Ολυμπιακού, πως είναι ο κόσμος μας, οι οπαδοί και το πόσο φανατικοί είναι, πως είναι οι παίκτες. Μου εξήγησε ότι ο σύλλογος είναι μία οικογένεια, ότι ανάμεσα στους παίκτες υπάρχουν σχέσεις πολύ στενές και ζουν σαν μία οικογένεια. Είναι αυτό ακριβώς που ήθελα να ακούσω. Επίσης, μου άρεσε ότι βασίζονται πάνω μου. Αυτό μου έδωσε μεγάλο κίνητρο. Χάρη στον Θεό είμαι πολύ καλά, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Νόμιζα ότι τα 23ή τα 25 θα ήταν η καλύτερη στιγμή μου, όμως τώρα νιώθω πολύ πολύ δυνατός για να μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τον σύλλογο επίσης», εξήγησε ο Βραζιλιάνος και συνέχισε: «Στη Βραζιλία είχα επίσης Πορτογάλο προπονητή, τον Ζόρζε Ζεζούς. Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πέδρο Μαρτίνς, μου είπε ότι είναι ένας προπονητής πολύ μοντέρνος που έχει ξεκάθαρες ιδέες. Ότι έχει επιτυχίες εδώ στον Ολυμπιακό και γενικά στην καριέρα του. Έχω λοιπόν καλές πληροφορίες από τον Χόρχε Ζεζούς. Μου είπε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό προπονητή που έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και έτσι είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψω με έναν πολύ ποιοτικό προπονητή».

Τι μπορούμε, όμως, να περιμένουμε από τον Ραφίνια με τη φανέλα του Θρύλου;

Ο ίδιος παραπέμπει στο… γήπεδο: «Νομίζω ότι πολλοί με έχετε δει να παίζω. Δεν θα μιλήσω για το παιχνίδι μου ή για τα χαρακτηριστικά μου. Αυτά πρέπει να τα αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Όποιος θέλει να μάθει για τα χαρακτηριστικά μου πρέπει να με δει να αγωνίζομαι.

Τώρα θα παίξουμε χωρίς κόσμο, όμως θα με βλέπουν στην τηλεόραση. Δεν είμαι μικρός πια, δεν είμαι πια 18 χρονών, είμαι πλέον ένας έμπειρος παίκτης και έχω δύναμη και πολλή όρεξη να παίξω. Έχω πολλή θέληση και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά πράγματα εδώ. Δεν το βρίσκω σωστό και ταπεινό να μιλήσω για τα προσόντα μου πρέπει να τα δείχνω μέσα στο παιχνίδι.

ΥΓ: Έτσι είναι, και μην ξανακούσω την βλακεία, «Ολυμπιακός γεννιέσαι, δεν γίνεσαι…», γιατί υπάρχει κάτι άλλο πιο δυνατό. Τον Ολυμπιακό τον ΕΡΩΤΕΥΕΣΑΙ!!! Και μάλιστα ΠΑΡΑΦΟΡΑ. Κι εκεί σε θέλω μάγκα μου!!! Εκεί να δούμε ποιο είναι πιο δυνατό συναίσθημα, το εκ γενετής ή το εξ επιλογής;

Και εμείς λέμε: Μπράβο ρε μάγκα, έχεις κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας!

Προηγούμενο άρθρο…Μας λείψανε!
Επόμενο άρθροΣαν τον σκύλο με τη γάτα