Πως αποδομείται διαχρονικά ένας- ένας

Από τον Ηλία Δημ. Ασπρούκο
Περιβαλλοντολόγο

Η αντιπολίτευση μέσω του γιατρού της Δημ. Μπούνια μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Δήμαρχος και η παρέα του θα ήταν καλό να μην επικεντρώνονται στα του κορονοϊού αλλά στα σκουπίδια. Αυτή είναι μια διαχρονική αλήθεια που αφορά τον Δήμο. Αλλά μόνο που είναι η μισή αλήθεια. Το πρώτο θέμα βέβαια είναι η καθαριότητα στα δημοτικά διαμερίσματα και η εξαφάνιση των σκουπιδιών με τον οικονομικότερο τρόπο. Όμως δεν θα πρέπει να υποτιμάμε στη δεδομένη χρονική στιγμή τον ύπουλο ιό. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τους πολίτες και να παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται. Αυτό δεν είναι αντιπολίτευση εποικοδομητική να μην ασχολείσαι με όλα τα σοβαρά θέματα της δημοτικής ενασχόλησής σου. Και βέβαια δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάστηκα με την φράση ενός πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας που είπε σε μία νεαρή Δημοσιογράφο .«Ανεύθυνη είσαι εσύ και όλο σου το σόι!!!»

Κύκλοι του Δημάρχου κατηγόρησαν την κ. πρώην αντιδήμαρχο με το αιτιατό ότι της έχει γίνει έμμονη ιδέα, το πως θα «εξοντώσει τον Καλογερόπουλο».

Ο τίτλος αυτού του θεατρικού έργου μπορούσε να είναι: «Η αρχόντισσα και ο αλήτης» και επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Δήμαρχος δεν έδωσε δείγματα αλητείας προτιμώ τον τίτλο η αρχόντισσα και ο γάτος.

Το έργο αυτό εκτυλίσσεται χρόνια τώρα. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα συναντήσουμε πολλά θύματα αυτής της τακτικής. Θεοδωρακόπουλος, Παναγόπουλος και τώρα Καλογερόπουλος. Στο πλάι παίζει και ο φίλος ο Χρήστος Γούτος που θα πρέπει για το μέλλον να προσεύχεται ο γάτος να επικρατήσει της αρχόντισσας. Ο βαθμός δυσκολίας της αντίστασης φέρνει πρώτο τον σημερινό Δήμαρχο και ακολουθούν ο επίσης φίλος Θ. Παναγόπουλος για να μην πάω παλαιότερα. Φίλτατε Δήμαρχε εσύ έχεις δεδικασμένη υπόθεση που ο προκάτοχος σου είχε αναντικατάστατη αντιδήμαρχο, στα Δημόσια έργα επί μια 5ετία την αρχόντισσα, διαπίστωσες φαντάζομαι τι έκανε.

Πρέπει να καταλάβεις έστω και αργά το λάθος που έκανες από την αρχή. Έπρεπε να τα βρεις με τον Χ. Γούτο και να απομονώσεις τα άτομα αυτά. Μα θα μου πεις δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό.

Σου απαντάω πως όλα γίνονται αν προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις φιλοδοξίες μας.

Τώρα Δημήτρη δεν θα γινόσουν επαίτης συλλογής ψήφων από άλλες παρατάξεις. Αυτό που αναφέρεται στους κύκλους σου ότι δεν σε απασχολεί η προσέγγιση ατόμων από άλλες παρατάξεις δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι όμως μια πραγματικότητα που προκύπτει από τις αρχικές λάθος επιλογές και τον αχρείο νόμο του Σύριζα περί απλής αναλογικής.

Δεν γνωρίζω ποιος είναι πραγματικά υπέρ των έργων ιδίως στην περιφέρεια και ποιος όχι για το καλό των δημοτών και όχι των εργολάβων. Αυτό ας το λύσουν μεταξύ τους. Έχω σαν πάγια θέση να υπάρχει στον Δήμο ένας προγραμματισμός πενταετίας και κάθε χρόνο να γίνονται συγκεκριμένα έργα επαρκώς προετοιμασμένα. Είμαι υπέρ των έργων ουσίας και όχι βιτρίνας. Τώρα θα μου πείτε ποιος θα κάνει αυτόν τον προγραμματισμό και με ποια κριτήρια;

Η κ. π. αντιδήμαρχος κατηγορεί τον Δήμαρχο ότι δίνει μόνο άρτο και θεάματα και εγώ ρωτάω εσένα ταλαίπωρε Δημότη τι θα ήταν προτιμότερο να γίνουν αυτά τα μικρά έργα ανά Δημοτική Ενότητα ή να ανοίξουμε την πληγή της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας; Τίνος ιδέα ήταν αυτό κ. Ψυχράμη; Σελίδες καθημερινά είχε γι’ αυτό το θέμα Τοπική Εφημερίδα. Δεν πιστεύω να μας φιλοτεχνήσετε με μια πανηγυρική κωλοτούμπα.

Τώρα εάν τα τεύχη δημοπράτησης έχουν φωτογραφικό χαρακτήρα και άλλα τέτοια υπάρχει και η λύση του Εισαγγελέα αλλά υπάρχει και η λύση της αξιοπρέπειας όπως ομολογείται στο κείμενό σας που είναι η παραίτηση. Θα μου πείτε αγώνες χρόνων για να γίνουμε Δήμαρχοι, ή βουλευτές δεν κλωτσιούνται τόσο εύκολα. Όταν μάλιστα έχουμε και καβάτζες ψηφοθηρικής επιρροής.

Θα πρέπει να επισημάνω επίσης ότι όλο και κάποιοι σύμβουλοι θα ενδώσουν στο ψηφοθηρικό φλερτ, συνεπώς μην ορκίζεστε για αυτή την εκδοχή κ. Δήμαρχε.

Η υγιής κοινωνία αυτού του Δήμου γνωρίζει πολύ καλά τι έχει προσφέρει στον τόπο του κάθε αξιόλογος πολίτης. Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι όπως μπήκαν στα πράγματα αυτής της πόλης έτσι και θα βγουν. Είναι ώρα να αποχωρήσουν μήπως αυτός ο τόπος κατορθώσει επιτέλους να κάνει πέντε πράγματα για τον εαυτό του με πρώτη προτεραιότητα τα σκουπίδια!!!

Τελειώνοντας σίγουρα θα παρακολουθήσουμε εάν ο γάτος θα απομονώσει την αρχόντισσα ή η αρχόντισσα τον γάτο!!!

Εσύ Χρ. Γούτο να έχεις πάντα κατά νουν τα παθήματα των προηγουμένων Δημάρχων αλλά και του σημερινού. Ο αγώνας τώρα αρχίζει όπως προέβλεψα πριν από λίγους μήνες και μετά τις εκλογές. Αλίμονο στο Αίγιο!!!

Και μην ξεχνάμε ποτέ ότι είναι εύκολο να καεί το ψωμί στους φούρνους της βλακείας και της ματαιοδοξίας.

Προηγούμενο άρθροΠροσωπο-γραφία- Λάμπης Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΤέχνη Vlassis Trechlis- Η Αρχαία Τέχνη σαν παραμύθι «Κορίτσι με λαιμό ερωδιού». 3200-2800 π.Χ.!