Συντάχθηκε από Νέοι Καιροί εν Αιγίω

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε μαθηματικά από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων χάνοντας και στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ, αυτήν τη φορά με 3-1. πήρε ένα τιμητικό αποτέλεσμα (το 0-0 από την Μπαρτσελόνα) και περιμένει τη Γιουβέντους, κόντρα στην οποία θα επιδιώξει ένα ακόμα τιμητικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι σε αυτόν τον όμιλο που βρέθηκε οι ελπίδες του ήταν λίγες. Κι έγιναν ελάχιστες μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα. Δυστυχώς σε εκείνο το ματς ο Μπέσνικ Χάσι δεν είχε υπολογίσει καλά τον αντίπαλο. Κατέβασε μια σούπερ επιθετική ενδεκάδα, πλήρωσε την κακή απόδοση του Καπίνο, είχε και ατυχία: ας μην ξεχνάμε ότι δέχτηκε ένα γκολ στο πρώτο κιόλας λεπτό.

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Λισαβόνα έχοντας μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, αλλά η Σπόρτινγκ δεν είναι μια τυχαία ομάδα.

Το καλοκαίρι η πορτογαλική ομάδα ξόδεψε κοντά 45 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δέκα μεταγραφές. Έδωσε 9 εκατ. στη Σαμπντόρια για τον Μπρούνο Φερνάντεζ, αλλά 8,5 στη Ρασίνγκ για τον Ακούνια, άλλα 5 στην Μπράγκα για τον Μπατάλια, αλλά 4,5 στη Ρόμα για τον Ντουμπιά, ενώ τον Κοεντράο τον απέκτησε ως δανεικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ματιέ τον πήρε από την Εστορίλ πληρώνοντας μόλις 1 εκατ. ευρώ- ο παίκτης απαίτησε από την πρώην ομάδα του να τον αφήσει να φύγει.

Πέρα από τους νεοφερμένους στην ομάδα, υπάρχουν ο τερματοφύλακας Λουίς Πατρίτσιο, ο αρχηγός Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο σπουδαίος Ζέλσον, ο Ολλανδός σκόρερ Μπας Ντοστ, ο σκληρός Ουρουγουανός Κοάτες: όλοι κοστίζουν πολλά για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως φυσικά απλησίαστα είναι τα μπάτζετ της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους.

Τα επισημαίνω όλα αυτά για όσους χάρηκαν για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Στην πραγματικότητα ο πρωταθλητής κυνήγησε ένα θαύμα. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γιατί δεν τα κατάφερε.

Τι να σου κάνει ο Ολυμπιακός του Πάρντο, Καρσελά, Μποτία, Ανσαριφάντ. Αυτοί μπροστά στα αστέρια της Σπότινγκ είναι απλώς οδοντόκρεμες, είναι σαν να τους έβγαλες… από το ΚΛΙΝ.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Νέοι Καιροί εν Αιγίω Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροΟύτε στα …παραμύθια
Επόμενο άρθροΈνα μικρό σχόλιο για τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού