Συντάχθηκε από Διαχειριστής

Η Αριστερά και ο θίασος της πάλι έκαναν το θαύμα τους. «Δεν πειράζει, δικά μας παιδιά είναι και αυτά. Και εμείς τα κάναμε αυτά κάποτε» θα πει η κυβέρνηση δια στόματος Δραγασάκη και κάπως έτσι για 9η χρονιά η Αθήνα καίγεται.

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά τον εμφύλιο μπορεί να κέρδισε η επονομαζόμενη Δεξιά η ιστορία όμως γράφηκε από την Αριστερά. Τα ξερονήσια και οι φυλακές έγιναν τόπος δικαίωσης και ηρωοποίησης των Ελλήνων κομμουνιστών, έτσι λοιπόν η ιστορία κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα τους.

Και μετά τι έγινε μετά; θα ρωτήσει κανείς. Μετά ήρθε το Πολυτεχνείο, οι αντιστασιακοί φοιτητές πολλοί εκ των οποίων σήμερα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους, εξαργύρωσαν με το υψηλότερο τίμημα τους δήθεν αγώνες τους ενάντια στη Χούντα.  Μια πορεία ή ένα σύνθημά τους σε κάποιον τοίχο έγινε η αιτία να γίνουν κάποιοι και κάμποσοι με υψηλούς μισθούς και να αντικαταστήσουν τις κελεμπίες και τα αμπέχονα με Γκούτσι και Αρμάνι.

Από την μεταπολίτευση και μετά το οποιοδήποτε θύμα μπορούσε κάλλιστα να γίνει λαϊκός ήρωας. Είτε έφευγε από τη ζωή από AIDS, Καρκίνο, τροχαίο, είτε γιατί κάποιος ανόητος σήκωσε το όπλο του και τον πυροβόλησε. Η πραγματικότητα είναι μια, στην μεταπολεμική αλλά και στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αστυνομία είναι συνυφασμένη με την εξουσία. Ακόμα και όταν κυβερνάνε εκείνοι που εθεωρούντο πολέμιοι της αυταρχικής εξουσίας. Έτσι λοιπόν συγκυριακά και μόνον ο άτυχος Αλέξης Γρηγορόπουλος γίνεται ήρωας και σύμβολο ως «θύμα της αστυνομικής βίας». Στην πραγματικότητα έπεσε θύμα ενός παρανοϊκού αστυνομικού και τίποτα άλλο.

Η ουσία είναι μια η ηρωοποίηση του άτυχου Γρηγορόπουλου είχε ένα και μόνο στόχο και σκοπό… εδώ και 9 ολόκληρα χρόνια, έδωσε την ευκαιρία και το δικαίωμα σε όλα αυτά τα επονομαζόμενα «παιδιά» να καταστρέφουν και να ρημάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η γενιά των κουκουλοφόρων βρήκε στον άτυχο Γρηγορόπουλο το σημείο αναφοράς της και την δικαιολογία να καίει την Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου, όσο για την πολιτεία το μόνο που κάνει είναι να απολαμβάνει ως άλλος Νέρωνας όχι τη Ρώμη αλλά την Αθήνα να καίγεται.

Λίγα λόγια για το συντάκτη του άρθρου

Author: Διαχειριστής Email:[email protected]

Προηγούμενο άρθροWHO IS WHO: Ηλίας Ασπρούκος
Επόμενο άρθροΈνας στους δύο Τούρκους δεν εγκρίνει το έργο του Ερντογάν